ΑΘΗΝΑ
13:13
|
03.05.2024
Λίγες μέρες μετά τον άγριο θάνατο μεταναστών στην περιοχή Άβαντα του Έβρου, απεγκλωβίστηκαν 25 μετανάστες στη Δαδιά.
Απεγκλωβισμός μεταναστών στη Δαδιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απεγκλωβίστηκαν από πυροσβέστες, αστυνομικούς και εθελοντές 25 μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί μεταξύ της Δαδιάς και του χωριού Γιαννούλη στον Έβρο και μεταφέρονται στο χωριό Δαδιά.

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Αυγούστου, βρέθηκαν 18 απανθρακωμένες σοροί στην περιοχή Άβαντα και άλλος ένας στις 21 Αυγούστου στην περιοχή της Λευκκίμης. Η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξελεγκτα για 14η μέρα περιμετρικά του χωριού Γιαννούλη και από χθες το απόγευμα έχει σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Σουφλίου να είναι σε ετοιμότητα.

Η φωτιά που βρίσκεται ανάμεσα σε Γιαννούλη και Σιδηρώ, συνεχίζει τις τελευταίες ώρες την καταστροφική πορεία προς το Πρωτοκκλήσι και ανατολικά προς το Σουφλί όπου εντοπίζεται αυτή την ώρα το ισχυρότερο σε ένταση μέτωπο. Σε μήνυμα του στο Facebook ο δήμος Σουφλίου κάλεσε τους πολίτες να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού προς υποστήριξη της προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν – κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη – 582 πυροσβέστες με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, ενώ εκ περιτροπής στη διάρκεια της ημέρας επιχείρησαν από αέρος 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα