ΑΘΗΝΑ
01:08
|
25.02.2024
Hη σημερινή τρικομματική κυβερνητική συμμαχία στο κρατίδιο διατρέχει κίνδυνο να χάσει την εξουσία στις προσεχείς κρατιδιακές εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει το 35% των προθέσεων ψήφου στο ανατολικό ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας, αφήνοντας πολύ πίσω τη δεξιά αντιπολίτευση, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), που περιορίζονται στο 29%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Leipziger Volkszeitung, της Freie Presse και της Sächsische Zeitung και δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη.

Το 9% του δείγματος δήλωσε πως θα ψηφίσει το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), το 7% τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το 6% τους Πράσινους και το 5% τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP).

Οι αριθμοί αυτοί σημαίνουν πως η σημερινή τρικομματική κυβερνητική συμμαχία στο κρατίδιο (CDU/SPD/Πράσινοι) διατρέχει κίνδυνο να χάσει την εξουσία στις προσεχείς κρατιδιακές εκλογές στη Σαξονία που θα διεξαχθούν την 1η Σεπτεμβρίου 2024.

Τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα στη Γερμανία έχουν δεσμευτεί να μη συνεργαστούν με την AfD, τα ποσοστά της οποίας στις δημοσκοπήσεις βρίσκονται γύρω στο 20% σε εθνικό επίπεδο. Τα υψηλότερα ποσοστά του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού και αντιευρωπαϊκού κόμματος καταγράφονται στην πάλαι ποτέ Ομοσπονδιακή Δημοκρατία, στην ανατολική Γερμανία, στην οποία ανήκε η Σαξονία.

Η έρευνα του INSA για λογαριασμό των τριών εφημερίδων διενεργήθηκε από την 11η ως την 22η Αυγούστου σε δείγμα 1.500 δυνητικών ψηφοφόρων και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ∓ 2,2%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Την υποψηφιότητά της ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Κερκόπορτα σε «ολιγάρχες και Τουρκία» το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, λέει η Ελληνική Λύση

Γιατί ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας ακύρωσε συνάντηση με πάστορα της Βηθλεέμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα