ΑΘΗΝΑ
05:36
|
04.05.2024
Ένα καυστικό σκίτσο του Πάολο Καλέρι από τη Γερμανία για τη νεοφασίστρια πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.
Του Πάολο Καλέρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αθήνα και Ρώμη έχουν τους ίδιους στόχους», γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera μ’ αφορμή τη συνάντηση που είχε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι με τον Έλληνα ομόλογό της, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μελόνι και Μητσοτάκης συμφώνησαν σε θέματα οικονομίας, επενδύσεων, εξοπλισμών και φυσικά στο μεταναστευτικό. «Υπάρχει σημαντική σύμπλευση στο θέμα των ευρωπαϊκών πολιτικών που μπορούν να βοηθήσουν τις νότιες χώρες της Ε.Ε. να καταπολεμήσουν την παράνομη μετανάστευση, ένα σημείο στο οποίο η Τζόρτζια Μελόνι και ο Έλληνας πρωθυπουργός, συμφωνούν», προσθέτει η ιταλική εφημερίδα, ενώ υπογραμμίζει ότι «η Μελόνι επέστρεψε στην Ρώμη, με την πεποίθηση ότι διαθέτει έναν σημαντικό σύμμαχο ο οποίος, σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας, για πολλές υποθέσεις που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την ιταλική διπλωματία».

Έξω από το Μαξίμου, στην πλατεία Συντάγματος διεξαγόταν (ευτυχώς) μια μαχητική συγκέντρωση από την ΚΕΕΡΦΑ , η οποία θύμισε στο αθηναϊκό κοινό ποια είναι η ακροδεξιά, φιλο-ευρωατλαντική πρωθυπουργός της Ιταλίας. «Η ΝΔ ανοίγει τον δρόμο στους φασίστες και η επίσκεψη Μελόνι επικύρωσε με τον πιο ανοικτό τρόπο τα ανοίγματα στη ακροδεξιά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

Με αφορμή το δίωρο πέρασμα της κ. Μελόνι από την Αθήνα δημοσιεύουμε ένα καυστικό σκίτσο του Πάολο Καλέρι από τη Γερμανία για το πώς η Ιταλίδα νεοφασίστρια ξαναγράφει την ιστορία και την Τέχνη στη χώρα της.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα