ΑΘΗΝΑ
18:27
|
25.06.2026
Οι μετανάστες που εντοπίστηκαν από το Λιμενικό στη Σητεία, επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος.
Έσπευσαν Λιμενικό και Πυροσβεστικά πλοία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εντοπισμό και τη περισυλλογή 37 μεταναστών, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και αποβιβάστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Σχοινιά της Σητείας προχώρησαν στελέχη του λιμενικού σώματος, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (02/9).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (01/09), η Λιμενική Αρχή Σητείας ενημερώθηκε για πιθανή αποβίβαση ατόμων από ιστιοφόρο στη συγεκριμένη περιοχή. Στο σημείο μετέβη άμεσα ένα περιπολικό όχημα αλλά και σκάφος του Λιμενικού που εντόπισε το ιστιοφόρο, αγκυροβολημένο πλησίον της ακτής χωρίς επιβαίνοντες.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν στην επαρχιακή οδό Παλαικάστρου – Ζάκρου του Δήμου Σητείας 37 συνολικά άτομα (29 άντρες, 5 γυναίκες, 3 ανήλικα), ενώ το ιστιοφόρο οδηγήθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Κουρεμένου Σητείας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επτά πρώτα μέτρα από το υπουργείο Ανάπτυξης κατά του λαγοκέφαλου

Βενεζουέλα: Θηριώδης σεισμός 7,2 και 7,5 Ρίχτερ με εκατοντάδες θύματα και καταστροφές [upd]

Μουντιάλ: Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους νοκ άουτ αγώνες στη φάση των 32

Ποιες παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική από τον ΠΑΚΟΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα