ΑΘΗΝΑ
10:25
|
02.05.2024
Βρετανοί σκιτσογράφοι καυτηριάζουν την υπό κατάρρευση χώρα τους. Κλειστά 150 σχολεία στη Βρετανία λόγω επικίνδυνου… τσιμέντου!
Του Γκάι Βέναμπλς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έως και 800.000 μαθητές δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία κινδυνεύουν με κατάρρευση εξαιτίας ενός επικίνδυνου τσιμέντου με το οποίο έχουν κατασκευαστεί εδώ και χρόνια. Το υπουργείο Παιδείας της (πραγματικά) Γηραιάς Αλβιόνας ανακοίνωσε ότι 150 σχολεία έχουν κριθεί ακατάλληλα και επικίνδυνα για τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό. Παράλληλα εξέδωσε σύσταση για μη λειτουργία όλων των σχολείων. Η χώρα του Brexit οδεύει από το κακό στο χειρότερο και η τηλεκπαίδευση επιστρέφει σαν η Βρετανία να βρίσκεται εκ νέου σε λοκντάουν!

Το πρόβλημα με το σκυρόδεμα είναι ένα κτιριακό σκάνδαλο που εκτυλίσσεται εδώ και δεκαετίες, και δεν επηρεάζει μόνο τα σχολικά κτίρια αλλά και δημόσιες υπηρεσίες, όπως και νοσοκομεία. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) έχει ζητήσει από το 2019 να διεξαχθεί έρευνα στα νοσοκομεία προκειμένου να διευκρινιστεί εάν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας. Σε δεκάδες νοσοκομεία έχει εντοπιστεί το προβληματικό σκυρόδεμα με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι θα διευθετήσει το θέμα…

Το πρόβλημα με το επικίνδυνο τσιμέντο είναι γνωστό εδώ και τρεις δεκαετίες, αναφέρει το BBC. Οι ιθύνοντες Υπουργοί γνώριζαν εδώ και χρόνια ότι το φθηνό και ελαφρύ οικοδομικό υλικό που ονομάζεται οπλισμένο αεριωμένο σκυρόδεμα σε αυτόκλειστο (Raac) κινδύνευε από δομική αστοχία. Γονείς και εκπαιδευτικοί είναι εξοργισμένοι με το δίκιο τους και το υπουργείο Παιδείας σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τον θυμό τους διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς προέχει η ασφάλεια των μαθητών.

Το προβληματικό σκυρόδεμα έχει σήμερα την τιμητική του στα σκίτσα των βρετανικών εφημερίδων…

Επιστροφή στο σχολείο-Η στολή, του Γκάι Βέναμπλς  
Επιθεωρητής σχολείων και στο Χόουγκαρτς του Χάρι Πότερ, του Ρομπ Μάρεϊ
Είδη οπλισμένου αεριωμένου σκυροδέρματος από τον δημόσιο τομέα αποκαλύπτουν τη σήψη των Τόρηδων, της Έλλα Μπάρον

Και στην Ελλάδα… βέβαια δεν πάμε πίσω. Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα