ΑΘΗΝΑ
08:19
|
27.04.2024
Έντονες οι αντιδράσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο ανακοίνωσε ότι η αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα.
Βανδαλισμός μουσουλμανικού νεκροταφείου στη Ροδόπη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη για τον βανδαλισμό τάφων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολύανθου, στη Ροδόπη.

Σε δήλωσή του, ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής ανέφερε ότι «ο βανδαλισμός τάφων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολύανθου στον νομό Ροδόπης αποτελεί ντροπή και ύβρη που συναντά την αποδοκιμασία όλων μας». «Η Αστυνομία αμέσως μόλις ενημερώθηκε, ξεκίνησε τη διεξαγωγή έρευνας για να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτή η έρευνα να δώσει απαντήσεις και για τα κίνητρα μιας τέτοιας αδιανόητης πράξης», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Ο Πολύανθος πρόσφατα δοκιμάστηκε σκληρά από την μεγάλη πυρκαγιά και οι κάτοικοί του, ενωμένοι, υποστήριξαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο τους. Η Ελληνική Πολιτεία είναι ο εγγυητής ότι αυτή η ενότητα δεν θα απειληθεί από κανέναν» ξεκαθαρίζει ο κ. Καλαντζής. Ο Πολύανθος, που ονομαζόταν παλιότερα Ναρλίκιοϊ είναι χωριό της Ροδόπης, με πληθυσμό 794 κατοίκους, το οποίο ανήκει διοικητικά στο Δήμο Ιάσμου.

Απέχει 17 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή και 34 χιλιόμετρα από την Ξάνθη, ενώ η κωμόπολη του Ιάσμου βρίσκεται σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων. Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς της Ροδόπης. Όπως στη γενικότερη περιοχή, έτσι και στον Πολύανθο συνυπάρχουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, με κύριες ασχολίες τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία. Στο συγκεκριμένο χωριό είχαν καεί σπίτια στην πρόσφατη φωτιά, ενώ είχε δοθεί εντολή εκκένωσης μέσω του 112.

Αποτροπιασμός και θλίψη από τη Μουφτεία Κομοτηνής

Την βεβαιότητα πως η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Μουφτεία Κομοτηνής.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη ενημερωθήκαμε ότι από έναν ή από πολλούς δράστες έγιναν βανδαλισμοί στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του οικισμού Πολύανθος του δήμου Ιάσμου Π.Ε. Ροδόπης.

Προσευχόμαστε ο Πολυεύσπλαχνος Αλλάχ να συγχωρέσει αυτόν ή αυτούς τους ασεβείς ανθρώπους και να τους φωτίσει ώστε να καταλάβουν το λάθος τους. Στη Θράκη, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, ευχόμαστε στις χαρές ο ένας του άλλου και συμπαραστεκόμαστε στις λύπες ο ένας του άλλου.

Στην πρόσφατη δοκιμασία με τις πυρκαγιές όλοι μαζί μουσουλμάνοι και χριστιανοί ενωθήκαμε και συμπαρασταθήκαμε και βοηθήσαμε ο ένας τον άλλο χωρίς διάκριση. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της όπως το κάνει πάντα. Ευτυχώς η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα