ΑΘΗΝΑ
04:25
|
04.05.2024
Νέα στάση εργασίας. Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητά από την ΕΡΤ να επανεξετάσει τον σχεδιασμό της. Στην ΕΡΤ3 σήμερα ο Σωκράτης Φάμελλος.
Γκράφιτι στο κτίριο της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στάση εργασίας προκηρύσσει στην ΕΡΤ3 η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), για σήμερα 4 Σεπτεμβρίου, από 13.00 έως 16.00, διεκδικώντας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση , «να επανεξετάσει η διοίκηση της ΕΡΤ τον σχεδιασμό της για την ΕΡΤ3».

Η ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει ότι δεν κρίθηκαν πειστικές από τους εργαζόμενους οι διαβεβαιώσεις ότι δεν  απειλείται ο ενημερωτικός ρόλος της ΕΡΤ3. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών:

Οι διαβεβαιώσεις που έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, ότι ο ενημερωτικός ρόλος της ΕΡΤ3 δεν απειλείται από τον σχεδιασμό τους με επίκεντρο την ERT News, δεν κρίθηκαν πειστικές από τους εργαζόμενους του σταθμού.

Σε εργασιακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΕΣΗΕΜ-Θ, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 τόνισαν πόσο ισχνό είναι αυτήν την περίοδο το ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού, γεγονός που πλήττει το κύρος του, έστω και εν αναμονή εκπομπών που η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ είπε ότι θα ενταχθούν τους επόμενους μήνες στο πρόγραμμα.

Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ ξεκαθάρισαν ότι στηρίζουν πλήρως τη λειτουργία της ERT Νews, δε θα πάψουν όμως να διεκδικούν για την ΕΡΤ3 τον ρόλο που αναλογεί στην ιστορία και την αποστολή της.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ:

  1. Θα αναδείξει το ζήτημα σε όλες τις συναντήσεις που θα έχει με υπουργούς και πολιτικά πρόσωπα στη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ.
  2. Θα σχεδιάσει ενημερωτική συνάντηση με φορείς και Οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας.
  3. Προκηρύσσει στάση εργασίας στην ΕΡΤ3 τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 13.00 έως τις 16.00, διεκδικώντας να επανεξετάσει η διοίκηση της ΕΡΤ τον σχεδιασμό της για την ΕΡΤ3 αφουγκραζόμενη την αγωνία και τη βούληση των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, τα γραφεία της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί σήμερα στις 11:30 ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος. Θα συναντηθεί με τον γενικό διευθυντή, Φίλιο Στάγκο και στη συνέχεια, στις 12:30 μ.μ., θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΡΤ3 στη λεωφόρο Στρατού, όπου θα συναντηθεί με εργαζόμενους και συνδικαλιστές της ΕΡΤ3.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

Μήνυμα της ΕΣΗΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα