ΑΘΗΝΑ
06:35
|
09.05.2024
Κύμα καταιγίδων αναμένεται να πλήξει το βράδυ τις ακτές της Πιερίας, την Παραλία Κατερίνης ως τα παράλια του Πλαταμώνα, την Ημαθία και την Χαλκιδική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας για μία ακόμη φορά ανέδειξαν οι επιπτώσεις του κύματος κακοκαιρίας Daniel που πλήττει από νωρίς σήμερα Θεσσαλία, Μαγνησία, Πιερία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα προκαλώντας το θάνατο ενός 51χρονου κτηνοτρόφου στο Βόλο, που καταπλακώθηκε από τοιχίο. Επιπλέον, αγνοείται η τύχη ενός 34χρονου στην Αγία Αικατερίνη Βόλου, όταν προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ρέμα στην περιοχή, αλλά άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Στο ίδιο όχημα επέβαινε και ο γιος του ο οποίος είναι σώος και αβλαβής.

Τα σοβαρότερα προβλήματα και οι πιο μεγάλες καταστροφές καταγράφονται από τα ξημερώματα στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Πηλίου, κοντά στο χωριό του Αγίου Ιωάννη και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας όπου ξεχείλισαν οι χείμαρροι Κραυσιδώνας και Ξηριάς.

Μεταξύ των εκατοντάδων κτιρίων που πλημμύρισαν είναι υπόγειοι χώροι στάθμευσης, τα μαγειρεία και οι αποθήκες υλικών του νοσοκομείου του Βόλου όπου μπήκαν νερά. Νερά μπήκαν και στην αίθουσα διύλισης φαρμάκων χημειοθεραπείας με αποτέλεσμα να αναβληθούν σήμερα 18 θεραπείες ασθενών.

Υπόγειος χώρος αποθήκης του νοσοκομείου Βόλου

‘Εκλεισε το Κέντρο Υγείας στην Αργαλαστή Θεσσαλίας

Απόψε, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και ο διοικητής της πέμπτης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, αποφάσισαν την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής (ημιορεινή κωμόπολη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας) εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε νωρίτερα σήμερα το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή.

Η εκκένωση αφορά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και σε πληρώματα ασθενοφόρων καθώς δεν υπήρχαν σήμερα νοσηλευόμενοι στο Κέντρο Υγείας.

Προσωρινά αποφασίστηκε η δημιουργία προσωρινής δομής υπηρεσιών Υγείας στο Δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών.

Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για την συνεχή άντληση των υδάτων, ενώ μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης αναμένεται να επιστρέψουν με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.

Η σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης

Σύσκεψη για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Daniel πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια με τη συμμετοχή επιχειρησιακών και υπηρεσιακών φορέων παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, στο κόκκινο παραμένουν Θεσσαλία, Μαγνησία, Πιερία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα ενώ θα σταλούν κι άλλα προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr, μόνο στο Πήλιο, το ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 640 χιλιοστά φθάνοντας ως το μεσημέρι στις 15.00 στα 645 χιλιοστά νερού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίστηκε η ανάγκη να τηρηθούν οι οδηγίες των μηνυμάτων του 112 όσο διαρκούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούνται πιστά οι υποδείξεις των αρχών.

Τονίστηκε ότι έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται απόψε σε Μεσσηνία και Λακωνία και αύριο σε ανατολική Πελοπόννησο, Αργολίδα και Δυτική Κρήτη.

Από τη σελίδα Εποχικοί Πυροσβέστες στο Facebook

Αναφορικά με την περαιτέρω εξέλιξη της κακοκαιρίας, επισημάνθηκε ότι ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Πού αναμένεται επιδείνωση του καιρού απόψε

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, τις επόμενες βραδινές ώρες το έντονο κύμα καταιγίδων αναμένεται να πλήξει τις ακτές της Πιερίας, την Παραλία Κατερίνης ως τα παράλια του Πλαταμώνα, την Ημαθία και το νότιο τμήμα της Χαλκιδικής (χερσόνησοι Κασσάνδρας-Σιθωνίας).

Σε αυτές τις περιοχές ρίχνουν πλέον το βάρος οι αρμόδιες αρχές υπό τη διεύθυνση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ισχυρές βροχές θα δεχτούν και η Εύβοια με την Καρδίτσα, ενώ αργότερα το βράδυ, έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται, επίσης, στην Αττική (στα βόρεια και δυτικά), στην Πελοπόννησο, σε Μεσσηνία και Λακωνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα