ΑΘΗΝΑ
08:46
|
22.05.2024
Αγνοείται ακόμα ένας άνδρας. Ανυπολόγιστη η καταστροφή σε Βόλο και Πήλιο. Άνοιξαν οι δρόμοι στη Ζαγορά. Αυτοκίνητα στη θάλασσα στον Άγιο Ιωάννη!
Βόλος, Νέα Ιωνία... σήμερα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν νεκρό θρηνεί η Μαγνησία από την κακοκαιρία Daniel, που επελαύνει σε όλη την Ελλάδα και πλήττει με σφοδρότητα τον νομό και τις Σποράδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, πριν από λίγη ώρα εντοπίστηκε νεκρός Βολιώτης, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Χρυσοχοίδη.

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βγήκε από το σπίτι του και μετέβη δίπλα σε χώρο όπου είχε κάποια ζώα, όμως εξαιτίας της βροχόπτωσης που έπεφτε ασταμάτητα υποχώρησε τοίχος που τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, το όχημά του παρασύρθηκε από ρέμα, το οποίο είχε υπερχειλίσει από τον τεράστιο όγκο του νερού.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές, καθώς λόγω της υψηλής στάθμης του νερού δεν ήταν δυνατόν να προσεγγίσει ασθενοφόρο και ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ότι στον Βόλο υπάρχει και δεύτερος άνδρας, που παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο και αγνοείται.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Με νέα ειδοποίηση του 112 η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πως απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και του Πηλίου, λόγω της έντασης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Δείτε την κατάσταση στον Βόλο πριν από λίγο. Το βίντεο αναρτήθηκε στο TikTok:

@moustos95 #πλυμμυρες #βολος #κακοκαιρια ♬ πρωτότυπος ήχος – moustos95

Διακοπές της κυκλοφορίας στις Π.Ε. Λάρισας και Μαγνησίας

Απαγορεύσεις και διακοπές της κυκλοφορίας, ανακοινώθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας λόγω των καιρικών συνθηκών. Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου-Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά.

Διεύθυνση αστυνομίας Μαγνησίας

  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου.
  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό δίκτυο
  • του νομού Μαγνησίας (Πήλιο).
  • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου.
  • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ριζομύλου-Καναλίων από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας Βόλου μέχρι το χωριό Κανάλια και στην επαρχιακή οδό Βόλου-Καναλίων από το ύψος του χωριού Κερασιά και μέχρι το χωριό Κανάλια.
  • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Βόλου-Ζαγοράς (κάτω κλάδος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την διασταύρωσή της με την οδό Σταδίου μέχρι την Αγριά.
  • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Βόλου Παληουρίου από τη διασταύρωσή της με την οδό Λαρίσης (οδός Δερβενακίων) στο ύψος του κυκλικού κόμβου έως τον οικισμό Διμήνι.
  • Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης.

Το πρώτο 112

Το 112 ήχησε για πρώτη φορά στις 09:45 στους κατοίκους της πόλης αλλά και της Μαγνησίας γενικότερα, επισημαίνοντας τον αναγκαίο περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω του φαινομένου της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το πρόβλημα επιτείνεται στην πόλη του Βόλου, κυρίως στο κέντρο, όπου από την συνεχόμενη καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.

Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή. Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές και έχει κλείσει ο δρόμος Σκιάθου – Κουκουναριών.

Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται, επίσης, στη Νεάπολη του Βόλου, όπου για πολλοστή φορά έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα, αλλά και επιχειρήσεις και βιοτεχνίες που υπάρχουν στην περιοχή.

Βίντεο αναγνώστη από τη Ζαγορά Πηλίου: Άνοιξαν οι δρόμοι…

Φωτογραφία από την παραλία της Ζαγοράς, Χορευτό:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο Πλατανιάς στο νότιο Πήλιο. Στο εν λόγω παραλιακό χωριό του Νοτίου Πηλίου υπάρχει ρέμα που καταλήγει στη θάλασσα.

Αυτοκίνητα στη θάλασσα στον Άγιο Γιάννη Πηλίου-Πρωτόγνωρες καταστάσεις

Δραματική έκκληση για βοήθεια κάνουν οι κάτοικοι στον Άγιο Γιάννη Πηλίου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Συγκεκριμένα, δεκάδες κάτοικοι και τουρίστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο παραθαλάσσιο χωριό και ζητούν βοήθεια για να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Στο χωριό του Αγίου Ιωάννη οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν χειμάρρους που σχηματίστηκαν από την κακοκαιρία να έχουν παρασύρει αυτοκίνητα στη θάλασσα.


Στις 16:00 η ώρα, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ανέφεραν στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό AstraTV ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη, καθώς το νερό έχει εισχωρήσει σε σπίτια και υποδομές, ενώ υπάρχουν και πολλοί εγκλωβισμένοι.




Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

Το Ισραήλ επέστρεψε τον εξοπλισμό που κατασχέθηκε από το Associated Press

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά στο διαμέρισμά της

Αναζητώντας Σωτήρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα