ΑΘΗΝΑ
03:06
|
03.05.2024
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ενώ υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αγνοούνται.
Νεκροί στη Βραζιλία από κυκλώνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι άνεμοι που προκλήθηκαν από κυκλώνα προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων στη νότια Βραζιλία, ενώ αναμένονται ακόμα περισσότερες πλημμύρες. Ο κυβερνήτης του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ δήλωσε, ότι πρόκειται για τη χειρότερη καιρική καταστροφή που έγινε ποτέ στην πολιτεία.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ενώ στο Μούκουμ, μια πόλη 5.000 κατοίκων, εκατοντάδες κάτοικοι χρειάστηκε να διασωθούν από τις στέγες τους, καθώς το 85% της πόλης πλημμύρισε.

Ο πρόεδρος Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε, ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να βοηθήσει. «Όπου υπάρχει πρόβλημα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα είναι εκεί για να σώσει τους ανθρώπους από αυτά τα προβλήματα». Ο Εντουάρντο Λέιτε, κυβερνήτης του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, τόνισε σε συνέντευξη, ότι 15 ακόμη πτώματα βρέθηκαν στο Μούκουμ την Τρίτη (5/9), ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 21.

«Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αγνοούνται. Η πόλη όπως την ξέραμε δεν υπάρχει πλέον», υπογράμμισε ο δήμαρχος του Μούκουμ, Τρόγιαν στο Radio Gaucha. Τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποιούν ελικόπτερα, για να φτάσουν σε περιοχές που έχουν αποκοπεί από τις πλημμύρες.

Χάρτης

Πιο βόρεια, στην πόλη Νόβα Μπασάνο, μια κάτοικος δήλωσε ότι είναι «συντετριμμένη». «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχασαν πολύ περισσότερα, αλλά εδώ στο σπίτι μου δεν μου έχει μείνει τίποτα πλέον», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τον Φεβρουάριο, τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην πολιτεία Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Ενώ, πέρυσι τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καθώς η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε κατολισθήσεις και χείμαρρους λάσπης κοντά στην πόλη Ρεσίφε στα βορειοανατολικά της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα