ΑΘΗΝΑ
00:48
|
02.05.2024
Οι ακτιβιστές έχουν εναντιωθεί στην κατασκευή εκπαιδευτικού κέντρου της αστυνομίας καταμεσής ενός δάσους της πολιτείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες ακτιβιστές κατηγορούνται για υποκίνηση συνωμοσίας ώστε να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής ενός κέντρου εκπαίδευσης της αστυνομίας στην Ατλάντα των ΗΠΑ, που χλευαστικά αποκαλείται Cop City (Πόλη της Αστυνομίας), που έχει γίνει στόχος ενίοτε βίαιων διαδηλώσεων τους τελευταίους μήνες.

Ένα κατηγορητήριο 109 σελίδων, που εκδόθηκε από ένα μεγάλο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα και δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, κατηγορεί 61 μέλη μιας ομάδας που ονομάζεται Defend the Atlanta Forest ότι κατέλαβαν παράνομα τη δασώδη περιοχή 85 στρεμμάτων όπου κατασκευάζεται το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ασφάλειας της Ατλάντα.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβιάσεις του νόμου περί επιρροής διεφθαρμένων και εκβιαστικών οργανισμών, κοινώς γνωστό ως νόμος RICO. Ο νόμος, που θεσπίστηκε το 1970, προοριζόταν αρχικά ως ενισχυμένο εργαλείο για τον περιορισμό της δραστηριότητας του οργανωμένου εγκλήματος.

Τα φερόμενα εγκλήματα περιλαμβάνουν κατηγορίες για εκβιασμό στο κρατικό δικαστήριο, βανδαλισμό, ρίψη αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων βόμβες μολότοφ στην αστυνομία και ανάρτηση απειλών στο Διαδίκτυο.

«Κάθε άτομο που κατηγορείται σε αυτό το κατηγορητήριο εν γνώσει του εντάχθηκε στη συνωμοσία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την κατασκευή του εκπαιδευτικού κέντρου», αναφέρει η δικογραφία.

Το κατηγορητήριο περιγράφει τα μέλη ως μέρος ενός «αυτοπροσδιοριζόμενου συνασπισμού από οργανώσεις μαχητών αναρχικών, οικολογικών ακτιβιστών και οργανωτών της κοινότητας» που εδρεύει στην Ατλάντα, οι οποίοι είναι επίσης «εναντίον της αστυνομίας».

Στον ιστότοπό της, η ομάδα είπε ότι αποστολή της είναι να προστατεύσει την τοποθεσία του δάσους Σάουθ Ρίβερ, η οποία βρίσκεται στην ανώνυμη κομητεία DeKalb. Περιγράφει την περιοχή ως «τους πνεύμονες της Ατλάντα».

Στοχεύει επίσης να σταματήσει την επέκταση αυτού που ο ιστότοπος αποκαλεί «υπερ-στρατιωτικοποιημένη» αστυνομική δύναμη, την οποία συνδέει με μια σειρά αστυνομικών δολοφονιών άοπλων μαύρων αντρών στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Μία από αυτές τις δολοφονίες, ο θανατηφόρος πυροβολισμός του Ρέισαρντ Μπρουκς το 2020 στην Ατλάντα, βοήθησε να στελεχωθεί ξανά σε εθνικό επίπεδο το κίνημα που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Το κίνημα για την αποτροπή της ανάπτυξης του Cop City είναι ένας αγώνας ενάντια σε εκατοντάδες χρόνια ρατσιστικής βίας και οικολογικής καταστροφής, αναφέρει ο ιστότοπος.

Η εκκαθάριση του χώρου του εκπαιδευτικού κέντρου έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά μια αναφορά κυκλοφόρησε στην Ατλάντα ζητώντας τη διακοπή του έργου εν αναμονή δημοψηφίσματος.

Ένας 26χρονος διαδηλωτής πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια επίθεσης της αστυνομίας σε διαδηλωτές. Η αστυνομία είπε ότι ο άνδρας πυροβόλησε πρώτα εναντίον αστυνομικών, έναν ισχυρισμό που αμφισβητήθηκε από τους ακτιβιστές.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα