ΑΘΗΝΑ
17:37
|
07.05.2024
«Υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργή έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και μάλιστα σε δύο χωριστές περιπτώσεις, σήμερα το πρωί, σχετικά με το περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, όπου μέλη του πληρώματος του Blue Horizon φέρονται να έσπρωξαν τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη, που προσπάθησε να μπει τελευταία στιγμή στο πλοίο που αναχωρούσε, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του.

Σε μια απαράδεκτη προσπάθεια εξίσωσης θυτών και θύματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε νωρίς το πρωί μιλώντας στο Action24. «Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, ανατριχιαστικές. Ένας άνθρωπος πήγε να ταξιδέψει και βρέθηκε νεκρός, και ένας άλλος άνθρωπος πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε κατηγορούμενος για φόνο».

Και για να μην θεωρηθεί πως πρόκειται για γλωσσικό ή άλλο λάθος, λίγη ώρα αργότερα μιλώντας στο Open ανέφερε: «Υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους να φέρουν πίσω έναν μισθό, ένα μεροκάματό και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

Οι δηλώσεις του κ. Βαρβιτσιώτη προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από τον πρωθυπουργό να τις καταδικάσει.

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση. “Yπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία” είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας.
Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα