ΑΘΗΝΑ
15:45
|
19.05.2024
Το ζευγάρι που γκρέμισε ένα τμήμα του Σινικού Τείχους από την εποχή της Δυναστείας των Μινκ, έχει συλληφθεί από τις κινεζικές αρχές.
Ο χωματόδρομος που δημιουργήθηκε μέσα από το κατεστραμμένο τμήμα του τείχους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Κίνα αφού χρησιμοποίησαν εκσκαφέα για να διευρύνουν ένα κενό στο Σινικό Τείχος στη βόρεια επαρχία Σανσί.

Το Shanxi Cultural Relics Bureau, σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανέφερε ότι οι ύποπτοι – ένας άνδρας και μια γυναίκα – κατέστρεψαν την εμβληματική δομή στην κομητεία Γιουγιου ολοκληρωτικά, χωρίς πλέον να μπορεί να επισκευαστεί.

Η αστυνομία στη Σανσί ειδοποιήθηκε για το περιστατικό στις 24 Αυγούστου και ακολούθησε ίχνη από μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για να σκάψουν ένα τμήμα του τείχους ώστε να εντοπίσουν τους υπόπτους, ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα China Daily.

Το ζευγάρι, που είχε συμβόλαιο για να εργαστεί σε ένα οικοδομικό έργο κοντά, παραδέχτηκε ότι είχαν χρησιμοποιήσει τον εκσκαφέα για να δημιουργήσουν έναν πιο σύντομο δρόμο μέσα από το τείχος σε μια προσπάθεια να μειώσουν τον χρόνο ταξιδιού στο εργοτάξιό τους, ανέφερε η εφημερίδα.

Η κατασκευή του Σινικού Τείχους, το οποίο χωρίζεται σε τμήματα που εκτείνονται συνολικά για χιλιάδες χιλιόμετρα, ξεκίνησε για πρώτη φορά τον τρίτο αιώνα π.Χ. και συνεχίστηκε για αιώνες. Τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα της κατασκευής, που κατασκευάστηκαν από τους αυτοκράτορες της Κίνας για να αποτρέψουν ξένους εισβολείς, αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το τμήμα του Σινικού Τείχους που επηρεάστηκε, βρίσκεται περίπου έξι ώρες με το αυτοκίνητο δυτικά του Πεκίνου, χρονολογείται από τη δυναστεία Μινγκ της Κίνας, η οποία διήρκεσε από τον 14ο έως τον 17ο αιώνα.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV είπε ότι οι ύποπτοι προκάλεσαν «μη αναστρέψιμη ζημιά» στο τείχος της εποχής Μινγκ, το οποίο περιγράφηκε ως ένα τμήμα σημαντικής ερευνητικής αξίας.

Οι εικόνες στο CCTV έδειχναν τα επακόλουθα της σκηνής, όπου ένας σκονισμένος δρόμος είχε κοπεί σε ένα μακρύ, υπερυψωμένο τμήμα του εδάφους που φαινόταν να είναι τα απομεινάρια του αρχαίου φράγματος.

Η China Daily είπε ότι οι ύποπτοι έχουν «κατηγορηθεί για την καταστροφή ενός πολιτιστικού κειμηλίου».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα