ΑΘΗΝΑ
05:14
|
02.05.2024
Πληροφορίες και φημολογίες για συνολική αποχώρηση του στόλου της Blue Star Ferries από το δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο.
Blu Star Ferries στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποσύρεται το Blue Horizon από το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς, στον απόηχο των μεγάλων κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, μετά την απώθησή του από μέλη του πληρώματος του πλοίου από τον καταπέλτη, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Σύμφωνα με το creta24 η εταιρεία έλαβε την απόφαση το μοιραίο πλοίο να μην εκτελέσει ξανά το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς και στη θέση του θα βρίσκεται από αύριο το πλοίο Έλυρος το οποίο αναχωρεί το βράδυ από τον Πειραιά για το Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι η κινητοποίηση της Τετάρτης στο Ηράκλειο είχε μαζική συμμετοχή, με τους πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το πλοίο, φωνάζοντας συνθήματα για τον Αντώνη.

Σύμφωνα με ενεπιβεβαιώτες, μέχρι στιγμής, πληροφορίες, στο εξής στο πλαίσιο της κοινοπραξίας με την ΑΝΕΚ, τα πλοία της Blue Star δε θα πραγματοποιούν δρομολόγια από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου θα δρομολογηθεί πλοίο της ΑΝΕΚ.

Σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των συνθηκών και τις ευθύνες του Λιμενικού για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στον Πειραιά αναμένονται καρατομήσεις ενώ ήδη έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθούν πιθανές παραλείψεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα