ΑΘΗΝΑ
11:22
|
06.05.2024
Η κίνηση προτάθηκε και επίσημα τον Ιούνιο από τον πρωθυπουργό της Ινδίας και οικοδεσπότη της G20 για φέτος, Ναρέντρα Μόντι.
Ινδοί φοιτητές καλωσορίζουν τη διοργάνωση της G20 από τη χώρα τους (Σεπτέμβριος 2022)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Bloomberg ανέφερε σήμερα, επικαλούμενο πηγές, ότι η G20 έχει καταλήξει στην απόφαση να παράσχει καθεστώς μόνιμου μέλους στην Αφρικανική Ένωση.

Αυτή η μετάβαση θα αναβαθμίσει εντός της G20 την Αφρικανική Ένωση, που αποτελείται από 55 κράτη μέλη, σε θέση ισοδύναμη με εκείνη της Ε.Ε., αντικαθιστώντας την τρέχουσα κατηγοριοποίησή της ως «προσκεκλημένου διεθνούς οργανισμού».

Τον Ιούνιο, ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, απέστειλε επιστολές στους ηγέτες των μελών της G20, προτείνοντας την προσεχή σύνοδο κορυφής που θα λάβει χώρα στο Νέο Δελχί να δοθεί στην Αφρικανική Ένωση ιδιότητα πλήρους μέλους.

Διαβάστε ακόμα:

Προς το παρόν, η G20 αποτελείται από 19 κράτη και την Ε.Ε.

Φέτος, η G20 απέστειλε προσκλήσεις συμμετοχής σε εννέα κράτη που δεν αποτελούν μέλη, μεταξύ των οποίων το Μπαγκλαντές, η Σιγκαπούρη, η Ισπανία και η Νιγηρία.

Εκτός από αυτές τις χώρες, διάφοροι διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής του Σαββατοκύριακου στο Νέο Δελχί.

Το ρεπορτάζ του Bloomberg υποδηλώνει ότι η επίσημη ανακοίνωση αυτής της απόφασης από τους ηγέτες της G20 αναμένεται κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

Μέλη όπως η Γερμανία, η Βραζιλία και ο Καναδάς έχουν επίσης εκφράσει την υποστήριξή τους για την ένταξη της Αφρικανικής Ένωσης στη G20.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Λαβρόφ: Ανεξάρτητως νικητή στις εκλογές στις ΗΠΑ, η Ρωσία θα θεωρείται εχθρός

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα