ΑΘΗΝΑ
11:38
|
03.05.2024
Πριν το τέλος του μήνα θα απαγγελθούν κατηγορίες για φορολογικές απάτες και παράνομη οπλοκατοχή σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν.
Ο 53χρονος Χάντερ Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόθεσή του να απαγγείλει κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή και φορολογικές απάτες, κατά του γιου του Αμερικανού προέδρου, του 53χρονου Χάντερ Μπάιντεν, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο ειδικός εισαγγελέας Ντέιβιντ Βάις.

Όπως έκανε σαφές, η σχετική ανακοίνωση θα γίνει πριν τις 29 Σεπτεμβρίου οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία και αφορά τόσο φορολογικές ατασθαλίες του υιού Μπάιντεν, όσο και το γεγονός ότι κατείχε όπλο, κάτι που απαγορεύεται καθώς είναι τοξικομανής.

Ο γιος του Δημοκρατικού προέδρου είχε καταλήξει τον Ιούνιο σε προκαταρκτική συμφωνία με τον εισαγγελέα για να ομολογήσει την ενοχή του στην πολιτεία Ντέλαγουερ, από την οποία κατάγεται η οικογένεια Μπάιντεν, προκειμένου να αποφευχθεί μια εξαιρετικά δυσάρεστη για τον Αμερικανό πρόεδρο δίκη και το ενδεχόμενο καταδίκης.

Όμως λίγες ημέρες μετά, η περιφερειακή δικαστής Μαριέλεν Νορέικα, απέρριψε την συμφωνία εγείροντας αμφιβολίες για τη νομιμότητά της και το εύρος της ασυλίας που πρόσφερε στον Χάντερ Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη συμφωνία, ο Χάντερ Μπάιντεν θα δήλωνε ένοχος ότι δεν πλήρωσε φόρους για εισόδημα 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων μεταξύ 2017 και 2018, ενώ είχε συνάψει χωριστή συμφωνία αναβολής δίωξης για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου κατά τη χρήση ναρκωτικών, κατηγορία που διώκεται ως κακούργημα.

Εάν τελικά απαγγελθούν κατηγορίες πριν τα τέλη Σεπτέμβρη, το αμερικανικό κοινό θα βρεθεί μπροστά στο παράδοξο, ο Τζο Μπάιντεν να διεξαγάγει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, τον Νοέμβριο του 2024, πιθανότατα εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο γιος του θα κάθεται στο εδώλιο, ενώ την ίδια ώρα ο Τραμπ θα παραμένει αντιμέτωπος με τουλάχιστον τρεις ποινικές δίκες του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα