ΑΘΗΝΑ
14:17
|
02.05.2024
Αύριο Παρασκευή 8/9, στον Άγιο Νικόλαο, το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Καρυώτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαν τον κλέφτη, με καθυστέρηση έξι περίπου ωρών λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, απέπλευσε τελικά, από το λιμάνι του Ηρακλείου για τον Πειραιά, το πλοίο Blue Horizon, μπροστά στο οποίο οργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης διαμαρτυρία πολιτών.

Το κάλεσμα έγινε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, με πολίτες να εκφράζουν οργή και αγανάκτηση για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, κατά τον απόπλου του πλοίου από τον Πειραιά το βράδυ της Τρίτης.

Κάτω από την πίεση του πλήθους που ξεκίνησε να συγκεντρώνεται στις 7 το απόγευμα, το πλοίο σήκωσε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τον καταπέλτη του, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβάτες, που δεν είχαν προλάβει να επιβιβαστούν, να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους και να περιμένουν την πιθανή πραγματοποίηση ημερήσιου δρομολογίου, σήμερα Πέμπτη.

Αύριο το τελευταίο αντίο στον Αντώνη

Όπως έγινε γνωστό η κηδεία του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη θα γίνει αύριο  Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στις 12 το μεσημέρι, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 11 π.μ.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, μιλώντας στην εφημερίδα Ανατολή τόνισε πως η κηδεία του 36χρονου πρόκειται να γίνει δημόσια δαπάνη, ως ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού στην μνήμη του.

Δικαιοσύνη ζητά το αναπηρικό κίνημα

Την ανάγκη να κινηθεί η Δικαιοσύνη ταχύτατα στην υπόθεση του πνιγμού του 36χρονου Αντώνη, για τον οποίο διώκονται σε βαθμό κακουργήματος οι 4 συλληφθέντες, επισημαίνει μεταξύ άλλων και το αναπηρικό κίνημα.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία υπογραμμίζει ότι η χώρα έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει σε θέματα που αφορούν την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. «Δημόσια πρόσωπα, εκπρόσωποι φορέων και εργαζόμενοι σε κάθε τομέα εξακολουθούν να αγνοούν το πώς να επικοινωνούν με τα άτομα που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες αναπηρίας, όπως ακουστική αναπηρία, αναπηρία όρασης και νοητική αναπηρία. Οι συμπεριφορές που υιοθετούνται και αναπαράγονται προς τους πολίτες με αναπηρία έχουν ως βασικές αιτίες αφενός τις προκαταλήψεις και τα εμπεδωμένα στερεότυπα» σχολιάζει μεταξύ άλλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα