ΑΘΗΝΑ
21:53
|
07.05.2024
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μας λέει ποιες δυνάμεις ενεργοποιήθηκαν. Δεν μας λέει πότε και κυρίως ποιες δυνάμεις δεν κινητοποιήθηκαν, καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Στους οχτώ φτάνουν οι νεκροί στον κατεστραμμένο κάμπο. Δεκάδες οι Αγνοούμενοι. Και η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, κάνει επικοινωνιακή πολιτική», καταγγέλλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων – Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» σε σημερινή της ανακοίνωση υπό τον τίτλο:

Ο ΑΓΕΕΘΑ, Φλώρος, μας λέει ποιες δυνάμεις ενεργοποιήθηκαν: Δεν μας λέει πότε και κυρίως ποιες δυνάμεις όχι!

Όπως καταγγέλλεται, στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, «πρωτοστατεί ο ΑΓΕΕΘΑ, Φλώρος, που τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και τα μιλιταριστικά σάιτ διαφημίζουν τις διαταγές του για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων»

«Μόνο που αυτή είναι καθυστερημένη και πολύ μικρότερη των δυνατοτήτων και κυρίως των αναγκαιοτήτων των δυστυχισμένων συνανθρώπων μας.

Που είναι για παράδειγμα τα Chinook που θα μπορούσαν σε κάθε πτήση να μεταφέρουν μεγάλο αριθμό πληγέντων;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν στην ευρύτερη περιοχή των καταστροφών μεγάλες δυνάμεις. 

Που είναι;

Στο Βόλο: 80 τεθωρακισμένα αμφίβια.

Στο Λιτόχωρο: 80 αμφίβια M113.

Στη Θεσσαλονίκη: 80 Μ 113.

Στο Βελεστίνο υπάρχει Ταξιαρχία ελικοπτέρων.

Στη Λάρισα: Υπάρχει τάγμα γεφυροσκευής με πλωτές ρωσικές γέφυρες.

Ελικόπτερα Chinook και Super Puma. 

Αντί αυτών χρησιμοποιούνται μισθωμένα ιδιωτικά ελικόπτερα!

Είναι η καταστροφή της Θεσσαλίας μια ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επιχειρηματίες;

Στη Θεσσαλία είναι η βάση, το κέντρο και οι μονάδες λογιστικής υποστήριξης του στρατού. 

Που είναι όλα αυτά;

Είναι ερωτήματα που θέτει μερίδα του δημοσιογραφικού κόσμου και κυρίως οι κάτοικοι.

Θα απαντήσει το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ;

Ο ΥΕΘΑ, Ν.Δένδιας, τι έχει να πει;»

«Πρέπει να Αγωνιστούμε. Τα Τέμπη, οι πυρκαγιές, η καταστροφή των πολιτών στη Θεσσαλία αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι από Τύχη Ζούμε!», καταλήγει η ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, η οποία παραπέμπει και σε προηγούμενη σημερινή ανακοίνωσή της:

Για μια ακόμη φορά το Επιτελικό κράτος κατέρρευσε.

Χάος και καταστροφή.

Καμιά οργάνωση.

Καμιά πρόβλεψη.

Νεκροί.

Στους 6 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων από την Κακοκαιρία “Daniel” ύστερα κι από τον εντοπισμό των σορών δυο γυναικών στο χωριό Αστρίτσα της Καρδίτσας.

Άλλος ένας  νεκρός άντρας είχε εντοπιστεί  μισοπλακωμένος από φερτά υλικά σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο κτηνοτρόφος είχε δηλωθεί στην ΕΛΑΣ ως αγνοούμενος από τον αδερφό του.

Παρά το γεγονός ότι τα μιλιταριστικά σάιτ και καθεστωτικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν και τονίζουν τον ρόλο του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου, οι Ένοπλες Δυνάμεις καθυστέρησαν δραματικά να παρέμβουν.

Ως δικαιολογία προβλήθηκε η κακοκαιρία που εμπόδισε τις επιχειρήσεις των ελικοπτέρων.

Πράγματι, όταν δόθηκε εντολή απογείωσης σε ελικόπτερα που στάθμευαν στην Αττική υπήρξε πρόβλημα. Οι πιλότοι των ελικοπτέρων δεν μπόρεσαν “να περάσουν τον καιρό” και ορθώς ματαίωσαν, τουλάχιστον δύο φορές τις πτήσεις προς τις πληγείσες περιοχές. 

Όμως η Μετεωρολογία είχε ενημερώσει και η Πολιτική Προστασία γνώριζε την ακρότητα των φαινομένων που θα εκδηλώνονταν.

Γιατί όμως το Υπουργείο Άμυνας και ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ δεν διέταξαν την μεταστάθμευση των ελικοπτέρων σε στρατιωτικές βάσεις της Θεσσαλίας από την αρχή της εβδομάδας;

Αν είχαν μετασταθμεύσει στη Λάρισα θα μπορούσαν οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού να είχαν ξεκινήσει με το πρώτο φως της ημέρας κι όχι αργά το μεσημέρι.

Αυτά αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Δραματικά ερωτήματα που μένουν αναπάντητα.

Επίσης, αφού γνώριζαν που θα εκδηλωθούν τα ακραία φαινόμενα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν γιατί δεν μετακίνησαν τη ΜΟΜΑ [Μικτή Ομάδα Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως];

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι είτε σε πυρκαγιές είτε σε πλημμύρες το Επιτελικό κράτος καταρρέει, η Πολιτική Προστασία είναι παράγοντας ανασφάλειας και κινδύνου για τους πολίτες, ότι ο Στρατός δεν είναι λύση.

Η καθεστωτική προπαγάνδα προβάλλει τον “κοινωνικό του ρόλο”, πολύ απλά για να κρύψει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες και τις δραματικές συνέπειες των Μνημονίων. Τα Μνημόνια των ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ διέλυσαν τις υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών, αφήνοντας τες χωρίς εργαζόμενους και μέσα. Αν συμβεί κάτι τρέχουν να πληρώνουν ιδιώτες με χωματουργικά μηχανήματα ή φωνάζουν τον Στρατό να μας σώσει…

Ποιον να σώσει ο Στρατός που ανατίναξε αποθήκες πυρομαχικών στην Νέα Αγχίαλο βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας και τρέχοντας να σώσει τα στρατόπεδα του Έβρου από την πυρκαγιά και την Ανευθυνότητα τους καθώς δεν είχαν λάβει μέτρα.  

Πέρα από την προπαγάνδα λοιπόν υπάρχει ανάγκη να τεθούν σοβαρά ερωτήματα και να απαντηθούν καταρχήν από τους πολίτες.

Πρέπει να Αγωνιστούμε.

Τα Τέμπη, οι πυρκαγιές, η καταστροφή των πολιτών στη Θεσσαλία αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι από Τύχη Ζούμε!»

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα