ΑΘΗΝΑ
03:23
|
23.05.2024
Το πλωτό εμπόδιο στα σύνορα με το Μεξικό αποτελείται από μεγάλες σημαδούρες που φέρουν πριονωτά μεταλλικά τμήματα.
Το Τέξας υποστήριξε ότι το φράγμα δεν είναι μια κατασκευή που απαιτεί άδεια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 5ο Περιφερειακό Εφετείο των ΗΠΑ αποφάσισε χθες ότι το Τέξας μπορεί προς το παρόν να διατηρήσει τα πλωτά εμπόδια που έχει τοποθετήσει για να αποτρέπει μετανάστες από το να διασχίσουν τον ποταμό Ρίο Γκράντε στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Το εμπόδιο αποτελείται από πολλές μεγάλες σημαδούρες που πάνω τους φέρουν πριονωτά μεταλλικά τμήματα.

Την προηγούμενη μέρα, ο ομοσπονδιακός δικαστής Ντέιβιντ Α. Έζρα είχε διατάξει την κυβερνούμενη από τους Ρεπουμπλικανούς πολιτεία να αφαιρέσει τα πλωτά εμπόδια έως τις 15 Σεπτεμβρίου με δικά του έξοδα και να σταματήσει να τοποθετεί περαιτέρω εμπόδια στον ποταμό.

«Δυστυχώς για το Τέξας, ο ομοσπονδιακός νόμος απαιτεί αδειοδότηση για να εγκατασταθούν εμπόδια στα πλωτά ύδατα της χώρας», έγραψε ο Έζρα στην απόφασή του.

Το γραφείο του κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, άσκησε αμέσως έφεση κατά της απόφασης του Έζρα, λέγοντας ότι η πολιτεία «είναι έτοιμη να πάει αυτόν τον αγώνα μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κατέθεσε μήνυση κατά του Τέξας στα τέλη Ιουλίου, ισχυριζόμενη ότι το Τέξας και ο κυβερνήτης του παραβίασαν τον νόμο περί ιδιοποίησης ποταμών και λιμανιών κατασκευάζοντας μια δομή στο νερό των ΗΠΑ χωρίς άδεια από το Σώμα Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ.

Το Τέξας υποστήριξε ότι το φράγμα δεν είναι μια κατασκευή που απαιτεί άδεια και ότι ειδοποίησε τη Διεθνή Επιτροπή Συνοριακών Νερών, τον διεθνικό φορέα που ρυθμίζει το Ρίο Γκράντε, πριν από την εγκατάσταση.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα καταδικάσει τη δημιουργία υδάτινων φραγμών στο Ρίο Γκράντε ως «παραβίαση της κυριαρχίας» του Μεξικού.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δοκιμαστική πτήση Rafale με πύραυλο πυρηνικής γόμωσης…

Στις 3.814 οι κλήσεις για εξαφανισμένα παιδιά το πρώτο 4μηνο του 2024

Εγκύκλιο ΕΟΠΥΥ για εξαίρεση από την καταβολή 1 και 3 ευρώ για εξετάσεις

Νεκροί άλλοι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και βίντεο με Ισραηλινές στρατιωτίνες ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα