ΑΘΗΝΑ
18:46
|
19.05.2024
Ένας πρώην Βρετανός στρατιώτης, ύποπτος για τρομοκρατικά αδικήματα, ο οποίος δραπέτευσε από τη φυλακή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα συνελήφθη εκ νέου στο Λονδίνο το Σάββατο.
Αφίσα καταζητούμενου με εικόνα του Ντάνιελ Άμπεντ Χαλίφε, ενός πρώην στρατιώτη που είναι ύποπτος για τρομοκρατικά αδικήματα, εκτίθεται κοντά στη φυλακή Γουάντσγουορθ από την οποία δραπέτευσε, στο Λονδίνο, Βρετανία, στις 7 Σεπτεμβρίου 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας πρώην Βρετανός στρατιώτης, ύποπτος για τρομοκρατικά αδικήματα, ο οποίος δραπέτευσε από τη φυλακή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα συνελήφθη εκ νέου στο Λονδίνο το Σάββατο, ανακοίνωσε η αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ντάνιελ Άμπεντ Χαλίφε, 21 ετών, δραπέτευσε από τη φυλακή Wandsworth του Λονδίνου το πρωί της Τετάρτης, αφού ξέφυγε από την κουζίνα της φυλακής όπου δούλευε και δέθηκε στο κάτω μέρος ενός φορτηγού μεταφοράς τροφίμων.

«Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν λίγο πριν τις 11:00 π.μ. (10:00 GMT) σήμερα… στην περιοχή Chiswick (του δυτικού Λονδίνου) και αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη συγκέντρωση των G20 στο Νέο Δελχί, ευχαρίστησε την αστυνομία και το κοινό για τη βοήθειά τους στην εύρεση του Χαλίφε.

Ο Χαλίφε, ο οποίος απολύθηκε από τον βρετανικό στρατό τον Μάιο, κρατούνταν στη φυλακή πριν από τη δίκη για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και τον νόμο περί επίσημων μυστικών.

Κατηγορείται ότι απέσπασε ή προσπάθησε να αποσπάσει πληροφορίες που πιθανόν να είναι χρήσιμες σε ένα άτομο που προετοιμάζει μια τρομοκρατική ενέργεια ενώ βρισκόταν σε στρατώνες στην κεντρική Αγγλία το 2021, και ότι σκηνοθέτησε μια απάτη για βόμβα τοποθετώντας τρία κάνιστρα με καλώδια σε ένα γραφείο.

Επίσης κατηγορείται για την απόκτηση πληροφοριών που μπορεί να είναι «άμεσα ή έμμεσα χρήσιμες σε έναν εχθρό». Το BBC ανέφερε ότι κατηγορήθηκε για συλλογή πληροφοριών για το Ιράν.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν απαντήσεις σχετικά με το πώς ο Χαλίφε κατάφερε να δραπετεύσει και γιατί δεν κρατούνταν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Υπάρχουν επίσης ερωτήματα σχετικά με τη στελέχωση και τις διαδικασίες ασφαλείας της φυλακής.

Το κυνήγι για τον εντοπισμό του Χαλίφε σήμαινε ενισχυμένους ελέγχους ασφαλείας στα λιμάνια και τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου που οδήγησαν σε καθυστερήσεις για τους επιβάτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα