ΑΘΗΝΑ
12:33
|
13.05.2024
Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται στην Καρδίτσα, μεταξύ των οποίων μια μητέρα και ένας γιος.
Καρδίτσα, κακοκαιρία Daniel
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματικές είναι οι στιγμές που βιώνει η περιοχή της Θεσσαλίας εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel καθώς έχουν πληγεί όλοι οι νομοί του γεωγραφικού διαμερίσματος. Η προσοχή είναι στραμμένη και στα χωριά της Καρδίτσας εφόσον έχουν βυθιστεί στο νερό και ολόκληροι οικισμοί έχουν «σβηστεί» από τον χάρτη.

Συγκεκριμένα, η στάθμη του νερού παραμένει υψηλή και δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική. Μάλιστα, με τον δήμαρχο Παλαμά Καρδίτσας, Γιώργο Σακελλαρίου, υπάρχει μια μητέρα με τον γιο της από τη Μεταμόρφωση, τους οποίους αναζητούν οι συγγενείς τους.

«Έχουμε την πληροφορία ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα και μας έχουν “ενοχλήσει” οι οικείοι τους. Θεωρούνται αγνοούμενοι», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίου στο Action 24.

«Μας είπε η ΕΜΑΚ ότι υπάρχουν πτώματα»

Ο εφιάλτης στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel δεν έχει τέλος καθώς, μέχρι το πρωί του Σαββάτου (09/09), έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 11 πτώματα, ενώ κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν πως «η ΕΜΑΚ μάς είπε ότι υπάρχουν νεκροί». Ειδικότερα, Εικόνες αποκάλυψης έχουν καταγραφεί στον Παλαμά Καρδίτσας. Κάτοικος δήλωσε ότι άνδρες της ΕΜΑΚ είπαν ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης, κάτοικοι στη Μαραθέα Καρδίτσας ανέφεραν ότι είδαν πτώματα να επιπλέουν στους δρόμους, νεκρούς μέσα σε σπίτια και άλλους μέσα σε αυτοκίνητα. «Ήταν τόσο υψηλή η στάθμη του νερού, που αν είχε μείνει κόσμος στο σπίτι του, απλά δεν θα μπορούσε να αναπνεύσει», εκτίμησε κάτοικος του χωριού και συμπλήρωσε: «Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνίγει και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει, είναι σίγουρο αυτό. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στο δρόμο».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σουμάτρα: Στους 41 οι νεκροί από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις

Δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: Παραδόθηκε και συνελήφθη ο «Ρουμάνος»

SOS εκπέμπει η Tandem μετά την πυρκαγιά στο Κέντρο Δραστηριοτήτων της

Παράταση ενός μήνα για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα