ΑΘΗΝΑ
03:25
|
30.11.2023
Δεκάδες Πακιστανοί και Ινδοί εργάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς νερό και τρόφιμα, ενώ ανυπέρβλητα είναι τα προβλήματα για τους Ρομά στους Σοφάδες Καρδίτσας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που πολλά χωριά στον θεσσαλικό κάμπο παραμένουν ακόμα θαμμένα κάτω από τη λάσπη, ενώ ήδη θρηνούμε 15 θύματα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλλει πως αγνοούνται 8 μετανάστες εργάτες γης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, εργάτες γης από την ευρύτερη περιοχή εκτιμούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ αγνοούμενοι μετανάστες, ενώ 50 – 70 Πακιστανοί και Ινδοί εργάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς νερό και τρόφιμα.

Παράλληλα, η ΚΕΕΡΦΑ δημοσιοποίησε καταγγελία πλημμυροπαθών Ρομά από την περιοχή των Σοφάδων, πως είναι αδύνατη η τροφοδοσία των οικισμών τους λόγω της καταστροφής στο οδικό δίκτυο.

Η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ

Κινδυνεύουν ζωές, αγνοούνται οκτώ μετανάστες εργάτες γης.

Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τις καταστροφές, τους νεκρούς και τα βάσανα των απλών ανθρώπων, ντόπιων και μεταναστών εργατών στη γη και τη κτηνοτροφία στο κάμπο της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους εργάτες γης της περιοχής, ιδιαίτερα της κοινότητας Σελλάνων, περίπου 300 εργάτες γης και κτηνοτροφίας είχαν αποκλειστεί από την φονική πλημμύρα μαζί με τους ντόπιους. Αρκετοί έβλεπαν τα ελικόπτερα διάσωσης για πολλές ώρες να φεύγουν χωρίς αυτούς. Εκτιμούν ότι ακόμη παραμένουν στην περιοχή της Αγίας Τριάδας περί τους 50-70 Πακιστανοί και Ινδοί εργάτες, χωρίς νερό, τρόφιμα, κουβέρτες.

Όμως το πιο τραγικό είναι ότι εκτιμούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 8 “εξαφανισμένοι” για τους οποίους δεν μπορεί να πιστοποιηθεί η παρουσία σε σημεία διάσωσης. Εκφράζουν φόβους ότι έχουν πνιγεί.

Στο Θεσσαλικό κάμπο εργάζονταν εκατοντάδες μετανάστες εργάτες, με η χωρίς χαρτιά. Δεν έχουμε συνολική εικόνα τι έχει συμβεί, ιδιαίτερα στις στάνες όπου διέμεναν εργάτες γης και τα νερά παρέσυραν τα πάντα.

Δίπλα στους μετανάστες, δεχτήκαμε και την καταγγελία Ρομά από την περιοχή των Σοφάδων ότι στο χωριό αυτό, η διάλυση των δρόμων επικοινωνίας, η κατάρρευση γεφυριών, κάνουν αδύνατη την τροφοδοσία. Αρκετός κόσμος είναι αβοήθητος, χωρίς τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης, όπως το καθαρό νερό, τα τρόφιμα, οι κουβέρτες, η πρόσβαση σε περίθαλψη και φάρμακα.

Καλούμε τις αρχές να ολοκληρώσουν άμεσα την διάσωση όλων των αποκλεισμένων στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Δεν θα ανεχτούμε την συνέχιση των ρατσιστικών επιθέσεων της κυβέρνησης και των φασιστών που ξεκίνησαν με την στοχοποίηση των μεταναστών ως εμπρηστών τω δασών στον Ενρο για να καλύψει τς ευθύνες της η κυβέρνηση της ΝΔ.

Απαιτούμε την κάλυψη των αναγκών επιβίωσης ΟΛΩΝ των πλημμυροπαθών χωρίς διακρίσεις, την καταβολή μισθών και επιδομάτων ανεργίας για όσους έχασαν τις εργασίες τους στις καταστροφές, την άμεση στέγαση σε ξενοδοχεία, την παροχή φαγητού και νερού σε όσους είναι στα σπίτια τους, την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους.

Είναι αδιανόητο αντι μετανάστες εργάτες γης να διασώζονται και να τους χορηγούνται ΑΜΕΣΑ χαρτιά να κινδυνεύουν με φυλακίσεις και απελάσεις. Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών εδώ και τώρα. Άλλωστε αρκετοί από αυτούς τώρα βρίσκονται στο πλευρό των ντόπιων και βοηθάνε για να σωθούν ζωές, σπίτια και περιουσίες στα χωριά του κάμπου.

Τα συνδικάτα και οι φοιτητικοί σύλλογοι, το κίνημα αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς είναι ώρα να αγκαλιάσουν τους πρόσφυγες που έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στο βωμό της ρατσιστικής πολιτικής της ΝΔ, με τους πνιγμούς των 600 προσφύγων στη Πύλο και την απανθράκωση 27 προσφύγων στον Έβρο.

Μετά την διαδήλωση οργής στην Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ μαζί με τα συνδικάτα θα δώσουμε δυναμικό παρών στα συλλαλητήρια για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, βροντοφωνάζοντας ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων, την κυβέρνηση των καταστροφών που κάνει πλάτες στους φασίστες να δολοφονούν το Μιχάλη Κατσουρή και τον Σιζάρ Σαφτάρ, που για τα κέρδη των εφοπλιστών πνίξανε τον Αντωνιό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

12 ομήρους θα απελευθερώσει απόψε η Χαμάς-Νέα επιδρομή στη Δυτική Όχθη με 2 νεκρά παιδιά

Παρατείνεται ως τις 8 Δεκέμβρη η αποχή των δικηγόρων στην Αθήνα

Βερολίνο: Παραίτηση ακαδημαϊκού που κατηγορήθηκε για «υποστήριξη της τρομοκρατίας»

Γιατί χρειαζόμαστε την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα