ΑΘΗΝΑ
02:30
|
10.05.2024
Ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είχε ισχυριστεί, ότι το φιλί ήταν «συναινετικό».
Παραιτήθηκε ο Λουίς Ρουμπιάλες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Λουίς Ρουμπιάλες παραιτήθηκε από πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για το φιλί που έδωσε στην Ισπανίδα επιθετικό Τζένιφερ Ερμόσο κατά την τελετή απονομής του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Η 33χρονη Ερμόσο δήλωσε, ότι το φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες, μετά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αγγλίας, δεν ήταν συναινετικό και η ίδια κατέθεσε καταγγελία σε βάρος του την περασμένη Τρίτη. Ο Ρουμπιάλες δήλωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον εκτελούντα χρέη προέδρου της ομοσπονδίας Πέδρο Ρότσα.

«Δεν μπορώ να συνεχίσω τη δουλειά μου» δήλωσε, σε εμφάνισή του στην εκπομπή του Πιρς Μόργκαν. Ο 46χρονος παραιτήθηκε, επίσης, από τη θέση του αντιπροέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Οι επιπτώσεις από το φιλί έχουν κατακλύσει το ισπανικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες εβδομάδες και επισκίασαν την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία, με τον Ρουμπιάλες να αγνοεί τις επανειλημμένες εκκλήσεις για παραίτηση μέχρι και τώρα.

Η απόφαση παραίτησης

Την Παρασκευή (8/9) ο εισαγγελέας κατέθεσε μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας μετά την κατάθεση της Ερμόσο την Τρίτη κατά του Ρουμπιάλες για σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το φιλί ήταν «συναινετικό», αλλά τα λεγόμενά του δεν έπεισαν και είχε τεθεί, προσωρινά, σε διαθεσιμότητα από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, FIFA.

«Μετά την ταχεία απόφαση της FIFA, καθώς και τις υπόλοιπες διαδικασίες εναντίον μου, είναι προφανές ότι δεν θα μπορέσω να επιστρέψω στη θέση μου» ανέφερε ο Ρουμπιάλες. «Το να επιμένω και να περιμένω δεν πρόκειται να συμβάλει σε τίποτα, ούτε στην ομοσπονδία, ούτε στο ισπανικό ποδόσφαιρο» συμπλήρωσε.

Ο Ρουμπιάλες δήλωσε, ότι ελπίζει ότι η αποχώρησή του θα δώσει ώθηση στην κοινή υποψηφιότητα της Ισπανίας, με το Μαρόκο και την Πορτογαλία, για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030. «Έχω πίστη στην αλήθεια και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επικρατήσει. Οι κόρες μου, η οικογένειά μου και οι άνθρωποι που με αγαπούν έχουν υποστεί τις συνέπειες των υπερβολικών διώξεων, καθώς και έχουν ακούσει πολλά ψέματα». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ευρωλίγκα: Φενερμπαχτσέ και Ολυμπιακός στο Final Four

Ρεάλ Μαδρίτης: Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δραματική ανατροπή

Η Ντόρτμουντ στοχεύει να φτάσει στον πρώτο της τελικό Champions League από το 2013

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας η Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα