ΑΘΗΝΑ
16:18
|
30.04.2024
Έχουν ήδη σημειωθεί δύο εκρήξεις, η πρώτη τον Ιανουάριο και η δεύτερη τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
Το ηφαίστειο Κιλαουέα στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ηφαίστειο Κιλαουέα στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης άρχισε να εκρήγνυται το απόγευμα της Κυριακής, με τις ροές της λάβας προς το παρόν να περιορίζονται στο έδαφος του γύρω κρατήρα, ανακοίνωσε την Κυριακή το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Εικόνες από κάμερα στο διαδίκτυο δείχνουν ρωγμές στη βάση του κρατήρα του ηφαιστείου που δημιουργούν ροές λάβας στην επιφάνεια του δαπέδου του κρατήρα.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Χαβάης έγραψε στο X, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter, ότι η έκρηξη «δεν αποτελεί απειλή για τις κοινότητες» αν και τα ηφαιστειακά σωματίδια και αέρια μπορεί να δημιουργήσουν αναπνευστικά προβλήματα στους ανθρώπους που εκτίθενται.

Πριν από την έκρηξη υπήρξε μια περίοδος έντονης σεισμικότητας και «ταχείας ανύψωσης» της κορυφής, σύμφωνα με το USGS. Η υπηρεσία αύξησε τον χρωματικό κώδικα κινδύνου για το Κιλαουέα από πορτοκαλί σε κόκκινο καθώς αξιολόγησε ότι οι κάτοικοι πρέπει να ειδοποιηθούν και βρίσκονται σε επιφυλακή.

Το Κιλαουέα, που βρίσκεται σε κλειστή περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ηφαιστείων της Χαβάης και είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του κόσμου. Το 2019, μια σειρά σεισμών και μια μεγάλη έκρηξη στο Κιλαουέα οδήγησαν στην καταστροφή εκατοντάδων σπιτιών και επιχειρήσεων.

Έκρηξη σημειώθηκε στο ηφαίστειο και τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – «Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος στην επίθεση με σπαθί- Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα