ΑΘΗΝΑ
14:55
|
18.05.2024
Αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος σε όλες τις πόλεις, προκειμένου να ελεγχθούν τα κτήρια από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Πρωτοφανής η έκταση των ζημιών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αδύνατη κρίνεται από την πρυτανική αρχή η λειτουργία των περισσότερων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας λόγω των ζημιών από την κακοκαιρία Daniel.
Όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, σε μια πρώτη ενημέρωση του πρύτανη κ. Χαράλαμπου Μπιλλίνη επισημαίνεται πως η έκταση των ζημιών είναι πρωτοφανής και καθιστά την πλήρη λειτουργία των περισσοτέρων Τμημάτων αδύνατη κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον πρύτανη, διαπιστώθηκαν από σχεδόν καθολικές καταστροφές (βιβλιοθήκη) μέχρι καταστροφή βασικών λειτουργιών κτηρίων, λόγω της εισροής υδάτων σε χώρους υποσταθμών μέσης τάσης, χώρους λεβητοστασίων, υπόγειους και ισόγειους χώρους αρχείων ή βασικών υποδομών.

Το Υπολογιστικό Κέντρο το οποίο βρίσκεται στο κτήριο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, λόγω της εισροής νερού, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες (υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πιστοποίησης χρηστών, φιλοξενίας ιστοσελίδων, τηλεκπαίδευσης, τηλεσυνεργασίας κ.ά.).

Όπως πρόσθεσε ο πρύτανης, καταστροφές έχουν σημειωθεί και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις πόλεις της Καρδίτσας και των Τρικάλων, ενώ υπάρχει αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος σε όλες τις πόλεις, προκειμένου να ελεγχθούν τα κτήρια από τις αρμόδιες υπηρεσίες μηχανικών και να δοθεί η σχετική έγκριση χρήσης τους, έτσι ώστε η προσέλευση των φοιτητών και του προσωπικού να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενταση τα ξημερώματα στα Εξάρχεια

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Επικεφαλής IRNA news: Τα ανεξάρτητα ΜΜΕ να γίνουν η φωνή της Γάζας

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα