ΑΘΗΝΑ
12:16
|
02.05.2024
Ομάδες υπό την προστασία δεξιών ινδουιστικών οργανώσεων έχουν εμφανιστεί σε αγροτικές περιοχές της Ινδίας για να σταματήσουν την πώληση βοείου κρέατος.
Πολλά οχήματα πυρπολήθηκαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της πολιτείας Χαρυάνα στη βόρεια Ινδία συνέλαβε σήμερα έναν φερόμενο εκδικητή για λογαριασμό σκοτωμένων αγελάδων, ο οποίος φέρεται να βρέθηκε στο επίκεντρο των γεγονότων θανατηφόρας θρησκευτικής βίας που οδήγησαν στο θάνατο επτά ανθρώπων και άφησαν πίσω τους πάνω από 200 τραυματίες στις 31 Ιουλίου- 8 Αυγούστου 2023.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μόνου Μανέσαρ συνελήφθη ενώ περνούσε από μια αγορά στην περιοχή του Γκουργκάον.

«Από τις πληροφορίες μας, είναι αυτός που είχε ανεβάσει ένα βίντεο υποκίνησης στις 28 Ιουλίου, πριν από μια θρησκευτική πορεία. Αυτό προκάλεσε την κοινότητα και οδήγησε σε εκτεταμένη βία. Τον ανακρίνουμε μόνο για τις δικές μας υποθέσεις. Η αστυνομία του Ρατζαστάν έχει επίσης ένταλμα για εκείνον», δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας της Χαρυάνα.

Ο Μανέσαρ θεωρείται επίσης βασικός ύποπτος για τη δολοφονία δύο μουσουλμάνων ανδρών στις 15 Φεβρουαρίου στη γειτονική πολιτεία του Ρατζαστάν.

Η βία στη Χαρυάνα ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής πορείας που οργάνωσε η ινδουιστική σκληροπυρηνική ομάδα Vishwa Hindu Parishad, και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε γειτονικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Γκουργκάον.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, πολλά οχήματα πυρπολήθηκαν και το έξαλλο πλήθος κατέφυγε σε λιθοβολισμούς. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν και περιστατικά εμπρησμού.

Η σφαγή αγελάδων είναι ένα ευαίσθητο θέμα στην Ινδία και μερικές φορές προκαλεί εντάσεις. Ομάδες υπό την προστασία δεξιών ινδουιστικών οργανώσεων έχουν εμφανιστεί σε αγροτικές περιοχές της Ινδίας για να προστατεύσουν τις αγελάδες και να σταματήσουν την πώληση βοείου κρέατος.

Οι ομάδες προβαίνουν σε ελέγχους οχημάτων και συχνά ξυλοκοπούν εμπόρους βοοειδών. Πολλοί άνθρωποι έχουν λιντσαριστεί από τέτοιες ομάδες.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης για τα προβλήματα στα Boeing 737

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα