ΑΘΗΝΑ
20:18
|
18.05.2024
Σύμφωνα με αναλυτές του Reuters, οποιαδήποτε προσπάθεια μομφής κατά του Μπάιντεν είναι απίθανο να περάσει. Γίνεται για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού.
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πιθανή κοινοβουλευτική κίνηση πρότασης μομφής (impeachment) σε βάρος του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν προκειμένου να εξακριβωθεί εάν επωφελήθηκε οικονομικά από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του, Μπάιντεν, στην Ουκρανία όσο ήταν Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατά την περίοδο 2009-2017, προτείνει ο (Ρεπουμπλικάνος) Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα. Ο Κέβιν Μακάρθι προέβη στις δηλώσεις αυτές γνωρίζοντας το μάταιο της προσπάθειας καθώς υφίσταται εδώ και καιρό την πίεση αρκετών Ρεπουμπλικάνων βουλευτών – υποστηρικτών του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που ζητούν αντίποινα για το γεγονός πως ο δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος είχε δεχθεί από τους Δημοκρατικούς δύο προτάσεις μομφής εναντίον του (2019 και 2021) και αθωώθηκε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου  Reuters  ο Μακάρθι αναγκάστηκε σε αυτή την κίνηση υπό την πίεση Ρεπουμπλικάνων βουλευτών που ξεκαθάρισαν πως θα επιχειρήσουν να τον καθαιρέσουν από πρόεδρο του σώματος εάν δεν προωθήσει την διαδικασία άσκησης πρότασης μομφής κατά του Προέδρου Μπάιντεν.

Ο Ρεπουμπλικάνος, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι

«Δίνω εντολή στις επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων να ξεκινήσουν επίσημη έρευνα για μομφή κατά του Προέδρου Τζο Μπάιντεν» ανέφερε ο Μακάρθι σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως το θέμα θα προχωρήσει «όπου μας πάνε τα στοιχεία».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων διευκρίνισε πως τα μέλη διάφορων επιτροπών του κογκρέσου θα ξεκινήσουν σύντομα τη συγκέντρωση στοιχείων για πιθανή χρηματοπιστωτική ή οικονομική επιλήψιμη συμπεριφορά από τον Πρόεδρο για το διάστημα που διετέλεσε Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αναλυτές του Reuters, οποιαδήποτε προσπάθεια μομφής κατά του Μπάιντεν είναι απίθανο να περάσει καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μικρή πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων (222 έναντι 212 Δημοκρατικών) ενώ στη Γερουσία πλειοψηφούν οριακά οι Δημοκρατικοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα