ΑΘΗΝΑ
18:22
|
04.05.2024
Δραπέτευσαν από εκτροφείο σε λίμνη που υπερχείλισε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.
Δραπέτευσαν από εκτροφείο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό περισσότερων από 70 κροκόδειλων που δραπέτευσαν από εκτροφείο μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη Μαομίνγκ στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, έχουν επιδοθεί οι αρχές.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έφεραν δύο διαδοχικοί τυφώνες που έπληξαν την Κίνα τις τελευταίες ημέρες είχαν ως συνέπεια την υπερχείλιση λίμνης, με αποτέλεσμα 69 ενήλικες κροκόδειλοι και έξι μικρά να δραπετεύσουν από εκτροφείο που βρίσκονταν στις ακτές της και να περιφέρονται στα νερά που έχουν πλημμυρίσει την περιοχή κοντά στο χωριό Πενγκ Κουν.

Στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή έχουν λάβει εντολές να εξολοθρεύουν οποιονδήποτε κροκόδειλο βγαίνει από τη ζώνη βαθέων υδάτων, αναφέρει η εφημερίδα Southern Metropolis Daily, η οποία επικαλείται επίσης χωρικούς που επισκέφθηκαν τη φάρμα, λέγοντας ότι οι μικρότεροι ενήλικοι κροκόδειλοι εκεί ζυγίζουν τουλάχιστον 220 κιλά.

Βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Beijing News δείχνει συνεργεία με κόκκινες στολές να αναζητούν τα επικίνδυνα ζώα σε πλημμυρισμένα χωράφια με σκάφη διάσωσης.

Άλλες εικόνες δείχνουν αρκετούς κροκόδειλους μήκους 2 μέτρων να βρίσκονται στο δρόμο, με τα σαγόνια τους ασφαλισμένα με ταινία, με τοπικές πηγές να αναφέρουν πως έως τώρα έχουν εντοπιστεί 12 από τα ζώα που δραπέτευσαν.

«Οι κροκόδειλοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο νερό και αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες εργάζονται για να τους πιάσουν», ανέφερε το Εθνικό Ραδιόφωνο της Κίνας (CNR), επικαλούμενο το τοπικό γραφείο γεωργίας.

Οι κροκόδειλοι εκτρέφονται στην Κίνα για το δέρμα και το κρέας τους, το οποίο μερικές φορές χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική.

Η πληγείσα περιοχή φιλοξενεί επίσης ένα θεματικό πάρκο κροκοδείλων και το μεγαλύτερο κέντρο αναπαραγωγής κροκοδείλων της χώρας, σύμφωνα με το CNR.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα