ΑΘΗΝΑ
15:46
|
27.04.2024
«Στο δρόμο του συλλογικού αγώνα βρίσκουμε το κουράγιο, τη δύναμη, την αντοχή να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες»
Από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Καλαμαριάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανό με αφορμή τη γυναικοκτονία που συγκλόνισε χθες τη Θεσσαλονίκη, ανάρτησαν μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου ο 38χρονος αστυνομικός δολοφόνησε την 42χρονη πρώην σύζυγό του και μητέρα δύο παιδιών.

«Δυστυχώς το περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένη και ακραία συμπεριφορά ενός δράστη. Έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο περιστατικών πολύμορφη βίας, με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά, που έχει τις ρίζες της στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, μιας κοινωνίας που έχει στο DNA της την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον ανελέητο ανταγωνισμό, τον ατομισμό, τον εγωιστικό τρόπο ζωής και σκέψης», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

«Πάνω σε αυτό το έδαφος γεννιούνται και αναπαράγονται οι αποκρουστικές ιδέες, αξίες και συμπεριφορές που υποτιμούν την προσωπικότητα και απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα και το παιδί ως “ιδιοκτησία”. Πάνω σ’ αυτό το έδαφος, αλλοτριώνονται και οι ίδιες οι οικογενειακές σχέσεις, οι σχέσεις μεταξύ των συζύγων. Σε αυτό το βούρκο “ξεφυτρώνουν” οι δράστες-τέρατα, θεριεύει η ενδοοικογενειακή βία, με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά» προσθέτουν.

«Τα περιστατικά αυτά δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν ριζικά αν δεν υπάρξει ολόπλευρη κοινωνική προστασία και στήριξη των γυναικών που, εκτός των άλλων, θα αποτρέπει τους δράστες να δρουν ανενόχλητοι», προσθέτει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς και καταλήγει:

«Ασπίδα προστασίας για εμάς και τα παιδιά μας είναι η συλλογική, οργανωμένη πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας στην εργασία, στην προστασία της μητρότητας και των παιδιών, στον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο. Στο δρόμο του συλλογικού αγώνα βρίσκουμε το κουράγιο, τη δύναμη, την αντοχή να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες. Η οργή που δικαιολογημένα προκαλούν τα εγκλήματα βίας, παρενόχλησης, κακοποίησης μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη οργάνωσης και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών των γυναικών, αλλά και των παιδιών».

Αξίζει να αναφερθεί πως στο ίδιο σημείο οι γυναίκες του Συλλόγου συγκεντρώνουν επίσης και τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς στις περιοχές της Θεσσαλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα