ΑΘΗΝΑ
09:58
|
02.05.2024
Εν τω μεταξύ, για 10η μέρα ο Βόλος δεν έχει πόσιμο νερό...
Ο αισιόδοξος κ. Αυγενάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τα προβλήματα στη Θεσσαλία μετά την καταστροφική κακοκαιρία Daniel μίλησε το πρωί ο Λευτέρης Αυγενάκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Λευτέρης Αυγενάκης επιχείρησε να δώσει μία… νότα αισιοδοξίας, χαρακτηρίζοντας την εικόνα διαχειρίσιμη.

Σημείωσε παράλληλα, ότι απαιτείται χρόνος και επανέλαβε ότι τον Οκτώβριο θα δοθεί η προκαταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες γεωργούς και κτηνοτρόφους.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι σιγά σιγά αποκαθίσταται η επαφή, η πρόσβαση σε όλα τα χωριά. Έχουμε μια καλύτερη επικοινωνία πλέον μεταξύ οικισμών, έχουμε ζητήματα και με την διανομή των ζωοτροφών, αλλά εξελίσσεται με τη βοήθεια του στρατού και τους ευχαριστούμε. Έχουμε κάποια θεματάκια με το νερό. Πλέον, η εικόνα είναι διαχειρίσιμη».

Εξαιρετικός συντονισμός μεταξύ όλων των δυνάμεων

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε λόγο και για εξαιρετικό συντονισμό μεταξύ όλων των δυνάμεων που επιχειρούν στην Θεσσαλία.

«Έχουμε επαφή, εικόνα, έχουμε επικοινωνία με όλους τους οικισμούς, με όλους τους νομούς. Υπάρχει ένας εξαιρετικός συντονισμός μεταξύ όλων των δυνάμεων που επιχειρούν στις περιοχές αλλά και του συντονιστικού. Όλα είναι σε ένα καλύτερο δρόμο, σίγουρα όμως θα πάρει χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.

«Κακά τα ψέματα, ήταν βαρύ το χτύπημα και πολλοί δεν το περίμεναν. Ο αιφνιδιασμός είναι ο χειρότερος εχθρός μας», πρόσθεσε. Όσον αφορά στον φλέγον ζήτημα με τα νεκρά ζώα, τόνισε ότι αρμόδια για να τα συλλέξει είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους δήμους.

«Η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή εξαιρετικά έντονη και κάποιοι δεν έχουν βρει ακόμα τον βηματισμό τους. Αλλά εδώ είμαστε με τη βοήθεια όλων να τα καταφέρουμε και με τους μικρότερους δημάρχους, οι οποίοι έχουν τέτοια ζητήματα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι από χθες το απόγευμα λειτουργεί και η ΒΙΠΕ Λάρισας, οπότε και εκεί προχωράει η καύση. Είναι μια μεγάλη μονάδα. Μπορεί να εξυπηρετήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό όλη αυτή την προσπάθεια της καύσης των νεκρών ζώων, οπότε είμαστε σαφώς περισσότερο ήρεμοι, αλλά δεν θα σταματήσουμε φυσικά την προσπάθειά μας».

Χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος για 10η μέρα

Και όσο κάνει αυτές τις δηλώσεις ο κ. Αυγενάκης:

Παραμένουν για δέκατη ημέρα οι δυσκολίες για τους χιλιάδες κατοίκους του Βόλου, καθώς ακόμα δεν διαθέτουν πόσιμο νερό. Τα νερά που φτάνουν στις βρύσες τους κατά διαστήματα που δεν είναι πόσιμα και δεν ενδείκνυνται σύμφωνα με τους επιστήμονες ούτε για στοιχειώδη χρήση αφού οι αναλύσεις δείχνουν ότι είναι ακατάλληλα.

Την ίδια ώρα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ μαζί με συνεργεία της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου, εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που έχει υποστεί στο σύνολό του το υδροδοτικό δίκτυο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Μέσα στον Βόλο, που η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη ιδιαίτερα από τη σκόνη που αιωρείται εξαιτίας της ξηραμένης λάσπης, συνεχίζονται οι προσπάθειες καθαρισμού συνοικιών και δρόμων της πόλης. Οι δυσκολίες, όμως, είναι μεγάλες αφού ο όγκος και η έκταση της λάσπης είναι τεράστια και οι κάτοικοι των συνοικιών που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες προσπαθούν να βάλουν σε μία τάξη τη ζωή τους με αφετηρία τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την καταστροφή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα