ΑΘΗΝΑ
11:58
|
02.05.2024
Η NASA ανακοίνωσε το διορισμό διευθυντή έρευνας που θα αναλάβει αποκλειστικά τη μελέτη Άγνωστων Ανώμαλων Φαινομένων. Αυτά που παλιά αποκαλούνταν UFO.
NASA
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα συμπεράσματα έκθεσης για τα Αγνώστου Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα (που είναι πλέον γνωστά ως UAP αντί για UFO) δημοσιοποίησε σήμερα μετά τις 17.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) η NASA.

Η έκθεση της NASA έχει τίτλο «Άγνωστα Ανώμαλα Φαινόμενα – Έκθεση Μελέτης Ανεξάρτητης Ομάδας» και φέρει τις υπογραφές 17 κορυφαίων επιστημόνων.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει πως η ανάμιξη της NASA στη διερεύνηση των φαινομένων αυτών θα παίξει «ζωτικό ρόλο στη μείωση του στίγματος που φέρει η αναφορά» τέτοιων συμβάντων, ενισχύοντας την τεκμηρίωση και τη συγκέντρωση επιστημονικών δεδομένων και στοιχείων.

Χαρακτηρίζει «έκδηλες» τις απειλές που θέτουν τα «Άγνωστα Ανώμαλα Φαινόμενα» για την ασφάλεια πτήσεων στις ΗΠΑ αναφέροντας χαρακτηριστικά πως κάθε χρόνο γίνεται αποδέκτης περίπου 100.000 αναφορών για περιστατικά τέτοιου είδους.

Αναφέρει πως η «φύση της επιστήμης είναι να ερευνά το άγνωστο» και πως έχουν καταγραφεί στον ουρανό παρατηρήσεις αντικειμένων που δεν μπορούν να προσδιοριστούν ως μπαλόνια, αερόστατα, αεροσκάφη όχι μόνον στις ΗΠΑ αλλά παγκοσμίως.  

Διαπιστώνει, επιπλέον, πως παρά τις αναφορές χιλιάδων τέτοιων περιστατικών και συμβάντων δεν υπάρχουν λεπτομερή και καλά τεκμηριωμένα μέσα παρατήρησης τους.

Οι συντάκτες της έκθεσης παραδέχονται επίσης πως προς το παρόν η  NASA  δε διαθέτει «τη μάζα δεδομένων που χρειάζονται για να εξαχθούν καθοριστικά, επιστημονικά συμπεράσματα για τα Άγνωστα Ανώμαλα Φαινόμενα, UAP.

Σε εξέλιξη είναι από τις 17.40 η συνέντευξη Τύπου μελών της επιτροπής που σύνταξε την έκθεση και η οποία μεταδίδεται από το κανάλι της NASA στο YouTube.

Στη συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της NASA, Μπιλ Νέλσον, επισήμανε πως δεν έχουν βεβαιωθεί για την εξωγήινη προέλευση των Αγνώστων Ανώμαλων Φαινομένων αλλά είναι αποφασισμένοι να τα μελετήσουν σε βάθος και να βοηθήσουν το Πεντάγωνο να τα αναγνωρίσει. Για το λόγο αυτό, ανακοινώθηκε, ο διορισμός ενός νέου διευθυντή έρευνας στη NASA που θα μελετά αποκλειστικά αυτά τα φαινόμενα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Κομισιόν: Ερευνά τη Meta για παραπληροφόρηση ενόψει Ευρωεκλογών

Πράσινο φως από τη Νορβηγία σε υποθαλάσσια εξόρρυξη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα