ΑΘΗΝΑ
08:44
|
05.05.2024
Συναγερμός σε Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο και άλλα χωριά του δήμου Κιλελέρ. Για 11η ημέρα χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος. Ανησυχία για ασθένειες από τα ακατάλληλα νερά.
Λίμνη Κάρλα, Μαγνησία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία επικρατεί σε Λάρισα και Μαγνησία καθώς η λίμνη Κάρλα είναι ένα επιπρόσθετο πρόβλημα στα πολλά που βιώνουν οι περιοχές μετά τη φονική κακοκαιρία Daniel. Η στάθμη της λίμνης ανεβαίνει συνεχώς από τα νερά του Πηνειού και απειλούνται τα παρακάρλια χωριά της Μαγνησίας, όπως το Στεφανοβίκειο, ο Ριζόμυλος και τα Κανάλια. Για το λόγο αυτό χθες το βράδυ 14/9 ήχησε το 112 προκειμένου οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών να βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

Πάντως, η εφημερίδα «Ταχυδρόμος» της Μαγνησίας χαρακτηρίζει την όλη κατάσταση με τη λίμνη Κάρλα «αλαλούμ». «Οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν την απόλυτη παράκρουση. Δεν ξέρουν αν σήμερα ή αύριο θα είναι στις εστίες τους ή θα ξεσπιτωθούν επειδή θα πλημμυρίσουν. Περί άλλων τυρβάζουν οι αρμόδιοι υπουργοί σε επίπεδο κυβέρνησης, η περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και ο δήμος Ρήγα Φεραίου-που μόλις χθες το μεσημέρι έστειλε επιστολή απευθύνοντας δραματική έκκληση για βοήθεια, ενώ τις προηγούμενες μέρες έλεγε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Λες και βιώνουν μία άλλη εικονική πραγματικότητα, από αυτή που μεταφέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι που βιώνουν το πρόβλημα στα χωριά τους», γράφει χαρακτηριστικά.

«Η Θεσσαλία λόγω του Πηνειού έχει γίνει μία μεγάλη μπανιέρα και εμείς είμαστε το σιφόνι. Αυτό που βιώνουμε είναι τραγικό. Κανείς δεν μας ενημερώνει», δήλωσε στον κανάλι ASTRA ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Στεφανοβικείου Μανώλης Ντάγγαλος και πρόσθεσε:

Το έχουμε πάρει απόφαση ότι πλέον είμαστε ανεπάγγελτοι. Αυτές οι εκτάσεις για να καλλιεργηθούν θα πάρει πολλά χρόνια. Όχι όμως και να μη γνωρίζουμε τι γίνεται με τη στάθμη του νερού και αν θα γίνει παρέμβαση να σταματήσει το νερό που έρχεται με ορμή από τον Πηνειό

Στο μεταξύ, το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου εξακολουθεί για ενδέκατη ημέρα να μην έχει πόσιμο νερό και τα σπίτια να τροφοδοτούνται με νερό κατάλληλο μόνο για οικιακή χρήση. Την ίδια ώρα αρμόδιοι φορείς υπενθυμίζουν τους κινδύνους από πιθανές ασθένειες από τα ακατάλληλα νερά.

Οι κάτοικοι του Βόλου που τα σπίτια τους έπαθαν μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και με κάθε τρόπο και μέσο καταβάλλουν προσπάθειες να καθαρίσουν τους χώρους τους από τη λάσπη που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της.

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος του Βόλου είναι ότι από την έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού παραμένουν εκτός λειτουργίας μεγάλες υδροβόρες βιομηχανίες που για την παραγωγική διαδικασία απαιτείται η ύπαρξη και παροχή μεγάλων ποσοτήτων καθαρού νερού, όπως οι γαλακτοβιομηχανίες, οι βιομηχανίες αναψυκτικών τυροκομικές μονάδες ,αλλά και βαριές βιομηχανίες που χρησιμοποιούν νερό για την ψύξη κλιβάνων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα