ΑΘΗΝΑ
10:19
|
02.05.2024
Τα έργα αυτά, σύμφωνα με τους κρατικούς αξιωματούχους,  αναμένεται να διαρκέσουν πάρα πολλά χρόνια, ενδεχομένως και για «δύο γενιές».
Αγία Σοφία, Κωνσταντινούπολη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αναστολή λειτουργίας του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισε απόψε η τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να πραγματοποιηθούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται στην εκκίνηση των διαδικασιών έργων συντήρησης, σεισμικής προστασίας και αποκατάστασης του ιστορικού χριστιανικού τόπου λατρείας που λειτουργεί ως τέμενος από το 2020.

Τα έργα αυτά, σύμφωνα με τους κρατικούς αξιωματούχους,  αναμένεται να διαρκέσουν πάρα πολλά χρόνια, ενδεχομένως και για «δύο γενιές» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η είδηση που δημοσιεύθηκε από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Η εξέλιξη θορύβησε φανατικούς ισλαμιστές και ορισμένους φιλοκυβερνητικούς αρθρογράφους που διερωτήθηκαν μήπως η απόφαση αποτελεί πολιτικό τέχνασμα που λειτουργεί ως προκάλυμμα για ένα ενδεχόμενο οριστικό κλείσιμο- άρση της λειτουργίας του άλλοτε χριστιανικού ναού, ως τέμενος, στο πλαίσιο κινήσεων προσέγγισης της Δύσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα