ΑΘΗΝΑ
07:44
|
03.07.2026
Τουλάχιστον 55 παιδιά δηλητηριάστηκαν από μολυσμένο νερό στην παραλιακή πόλη Ντέρνα της Λιβύης.
Παιδί περπατάει στους δρόμους της πλημμυρισμένης Ντέρνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 55 παιδιά δηλητηριάστηκαν από μολυσμένο νερό στην παραλιακή πόλη Ντέρνα της Λιβύης, η οποία επλήγη ιδιαίτερα από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την καταιγίδα Daniel.

Ο Haidar Al-Sayeh, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων της κυβέρνησης ενότητας, δήλωσε την Παρασκευή (15/9) ότι τα κρούσματα εμφανίστηκαν μεταξύ εκτοπισμένων οικογενειών λόγω του πόσιμου νερού αναμεμειγμένο με λύματα., μεταδίδει το Anadolu.

Τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται λόγω των πλημμυρών του περασμένου Σαββατοκύριακου στην ανατολική Λιβύη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες από την καταιγίδα Ντάνιελ σάρωσαν αρκετές περιοχές την Κυριακή στην ανατολική Λιβύη, κυρίως τη Βεγγάζη, το Αλ Μπάιντα και το Αλ-Μαρτζ, καθώς και τη Σούσα και τη Ντέρνα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα