ΑΘΗΝΑ
17:04
|
07.05.2024
Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ειρηνευτική συμφωνία έως το τέλος του έτους.
Νικόλ Πασινιάν, φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ειρηνευτική συμφωνία έως το τέλος του έτους και το Γερεβάν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει αυτό, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με το TASS, ο Πασινιάν δήλωσε ότι είναι απίθανο να υπογραφεί κάποιο έγγραφο κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται πως η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν εγκλωβιστεί σε μια διαμάχη δεκαετιών για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια περιοχή που είναι μέρος του Αζερμπαϊτζάν αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους και κήρυξε την ανεξαρτησία της από το Μπακού στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το 2020, τα δύο κράτη βρέθηκαν σε πόλεμο για 44 ημέρες, ο οποίος κατέληξε σε μια εκεχειρία που επετεύχθη με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, η οποία και παρακολουθεί την τήρησή της.

Έκτοτε, έχουν υπάρξει μερικές σποραδικές εξάρσεις, με αποτέλεσμα συγκρούσεις στα σύνορα. Μι μεγάλη έξαρση σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και οδήγησε σε μια σειρά από συνοριακές συγκρούσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες στρατιώτες και από τις δύο πλευρές.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ο ΟΗΕ πιέζει το Ιράν για «συγκεκριμένη» συνεργασία στο ατομικό πρόγραμμα

Ο πρόεδρος της Κούβας επισκέπτεται τη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα