ΑΘΗΝΑ
14:15
|
27.04.2024
Τα αιτήματα προσυπογράφουν και ακολουθούν κρατούμενοι από τις φυλακές Δομοκού, Λάρισας, Χανίων, Πάτρας και Κέρκυρας.
Οι φυλακές Δομοκού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η μαζική απεργία πείνας εκατοντάδων κρατούμενων στις φυλακές της χώρας.

Στις φυλακές Δομοκού, όπου στην απεργία πείνας συμμετέχουν περισσότεροι από 160 κρατούμενοι, από το πρωί επικρατούσε αναβρασμός, καθώς οι κρατούμενοι άδειαζαν τα κελιά τους από κάθε τρόφιμο ή συμπλήρωμα (π.χ. ζάχαρη).

Από τους κρατούμενους των φυλακών Δομοκούκοινοποιήθηκε την Δευτέρα στον Υπουργό ΠροΠο, Γ.Γρ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Εισαγγελέα Άρειου Πάγου και Προϊστάμενο Εισαγγελίας Λαμία η έναρξη απεργίας πείνας.

Τα αιτήματα προσυπογράφουν και ακολουθούν στην απεργία πείνας κρατούμενοι και από άλλες φυλακές της χώρας και μέχρι σήμερα τις φυλακές της Λάρισας, των Χανίων, της Πάτρας και της Κέρκυρας .

Επισυνάπτεται το κείμενο της Γνωστοποίησης που κονοποιήθηκε από τους κρατούμενους του Δομοκού και το οποίο κατατέθηκε στην Γραμματεία της Φυλακής, για να κοινοποιηθεί μέσω αυτής στους αποδέκτες:

Προς

υπουργό Προστασίας του Πολίτη

γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής

Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Προϊστάμενο Εισαγγελίας Λαμίας

Ως συνέχεια του Υπομνήματός μας, που σας απευθύναμε τον Ιούνιο του 2023, και της επιστολής διαμαρτυρίας, που σας στείλαμε στις 4.9.2023, με την οποία σας γνωρίζαμε ότι αρχίζουμε αποχή συσσιτίου από τη Δευτέρα 4.9.2023, σας γνωστοποιούμε ότι από σήμερα, Δευτέρα 18.9.2023, ξεκινάμε απεργία πείνας με τα εξής αιτήματα:

  1. Να εφαρμοστεί και στις φυλακές Δομοκού το “19 ετών” αντί των “25” για την υφ’ όρον απόλυση στους παλιούς πολυϊσοβίτες, όπως ισχύει σε όλες τις φυλακές της χώρας.
  2. Να καταργηθεί το άρθρο 105Β παράγραφος 6 του Ποινικού Κώδικα του 2019, που ορίζει όριο τα 25 έτη για τους νέους πολυϊσοβίτες.
  3. Να μην έχει αναδρομική ισχύ ο Σωφρονιτσικός Κώδικας για τις άδειες και να ισχύσουν τα παλιά όρια (τα 10 έτη για ισοβίτες και πολυϊσοβίτες και το 1/5 για τις πρόσκαιρες καθείρξεις).
  4. Να αρθούν τα εμπόδια για μεταγωγή στις Αγροτικές και την ΚΑΥΦ και να επανέλθουν τα όρια που ίσχυαν, χωρίς εξαιρέσεις.
  5. Να μην καθυστερούν τα δικαστικά συμβούλια της Λαμίας τις διαδικασίες για την υφ’ όρον απόλυση.
  6. Να μην αυξηθεί το συνολικό όριο επιβολής κατά συγχώνευση ποινών από τα 20 στα 25 έτη.
  7. Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
  8. Να μπορούν να γίνουν συγχωνεύσεις ποινών και πειθαρχικών και να εφαρμόζεται το άρθρο 94 παράγραφος 4 χωρίς εξαιρέσεις και παρερμηνείες, όσο αφορά τα αδικήματα κατά τη διάρκεια της άδειας και όχι πέραν των ημερών αυτών.
  9. Να επανέλθει για τις πρόσκαιρες καθείρξεις το όριο των 3/5 για την υφ’ όρον απόλυση για όλες τις περιπτώσεις ανεξαιρέτως.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα