ΑΘΗΝΑ
04:08
|
18.05.2024
Ο σεισμός που έπληξε τον δήμο Μαραντί τα ξημερώματα, έκανε τον κόσμο να βγει στους δρόμους.
Σεισμός στη Φλωρεντία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ έπληξε τον δήμο Μαραντί, στην επαρχία της Φλωρεντίας, σήμερα το πρωί στις 5.10 (18/9) σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 3 χλμ νοτιοδυτικά του Μαραντί. 

Τον σεισμό, σύμφωνα με το INGV, ακολούθησαν τουλάχιστον 8 μετασεισμοί τα επόμενα περίπου 35 λεπτά. Η ισχυρότερη από αυτές τις δονήσεις είχε μέγεθος 2,8 βαθμών, με υπόκέντρο σε βάθος 7 χιλιομέτρων, και σημειώθηκε 4 χιλιόμετρα δυτικά του Τρεντότζιο.

Ο κόσμος κατέβηκε γρήγορα στους δρόμους του Μαραντί φοβισμένος λόγω του σεισμού που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, χωρίς όμως να έχουν σημειωθεί ζημιές. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Μητροπολιτικής Πόλης της Φλωρεντίας «Οι σεισμοί τρόμαξαν τον πληθυσμό του Μαραντί και για αυτό τον λόγο βγήκε στους δρόμους. Το δημοτικό κέντρο επιχειρήσεων ενεργοποιήθηκε. Η Αίθουσα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Πόλης της Φλωρεντίας παρακολουθεί την κατάσταση και δεν έχει λάβει καμία αναφορά για ζημιές αυτή τη στιγμή». 

Οι πυροσβέστες δήλωσαν, ότι υπήρξαν πολλές κλήσεις στο 112 από άτομα που ζητούσαν πληροφορίες. Ο σεισμός με επίκεντρο το Μαράντι (Φλωρεντία) έγινε σαφώς αισθητός σε διάφορες περιοχές της κοντινής Ρομάνια που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Μαΐου, ιδιαίτερα στις εσωτερικές περιοχές των επαρχιών Φορλί-Τσεζένα και Ραβέννα. 

Οι πυροσβέστες του Φορλί-Τσεζένα ελέγχουν για ρωγμές σε σπίτια. Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Ματαρέλα στο Φορλί-Τσεζένα, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο ισχυρός σεισμός έγινε «αισθητός σε πολλές περιοχές της Τοσκάνης» έγραψε στα social media ο πρόεδρος της Τοσκάνης Τζιάνι. Μετά τον ισχυρό σεισμό, ο δήμαρχος του Μαραντί (Φλωρεντία), Τομάζο Τριμπέρτι, αποφάσισε να κλείσει προληπτικά τα σχολεία. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα