ΑΘΗΝΑ
16:53
|
01.05.2024
Εκκλήσεις για τον εντοπισμό του είχαν γίνει και μέσω του X (πρώην twitter).
Εντοπίστηκε το F-35 που αναζητούσαν 24 ώρες στις ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα, ξημερώματα Τρίτης στην Ελλάδα) πως εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους F-35, μια ημέρα αφότου απηύθυναν έκκληση σε πολίτες να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.

Ο πιλότος του F-35B Lightning II είχε προλάβει να εγκαταλείψει το μαχητικό αεροσκάφος προτού αυτό συντριβεί, χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό εκτίναξης. Τα συντρίμμια του προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους, που κοστίζει περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια, εντοπίστηκαν στην κομητεία Γουίλιαμσμπεργκ της Νότιας Καρολίνας.

Το F-35 διακρίνεται για την τεχνολογία stealth που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό του από εχθρικά ραντάρ, ενώ διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας γενιάς.

Το χρονικό

Το F-35 χάθηκε το απόγευμα της Κυριακής (17/9) όταν ο πιλότος πετούσε πάνω από τη νότια πολιτεία της Νότιας Καρολίνας. Ο πιλότος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, εκτινάχθηκε με αλεξίπτωτο και βρίσκεται στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με το BBC, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το αεροσκάφος ενεπλάκη σε ένα «ατύχημα», αλλά δεν ανέφεραν λεπτομέρειες. Το F-35 έμεινε σε λειτουργία αυτόματου πιλότου όταν ο πιλότος εκτινάχθηκε, είπε στο NBC News εκπρόσωπος της Βάσης Τσάρλεστον, προσθέτοντας ότι μπορεί να ήταν στον αέρα για αρκετό καιρό. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επικέντρωναν τις έρευνές τους γύρω από τη λίμνη Μούλτρι και τη λίμνη Μάριον, βόρεια της πόλης Τσάρλεστον. Η περιοχή αναζήτησης βασίστηκε στην τελευταία γνωστή τοποθεσία του F35.

Η Νάνσι Μέις, Ρεπουμπλικανός βουλευτής για τη Νότια Καρολίνα, ρώτησε στο X, πρώην Twitter: «Πώς στο διάολο χάνεις ένα F-35;».

«Πώς δεν υπάρχει συσκευή παρακολούθησης και ζητάμε από το κοινό τι, να βρει ένα τζετ και να το παραδώσει

Το κορυφαίο πάντως της όλης υπόθεσης είναι πως η βάση Τσάρλεστον δημοσίευσε την έκκληση για βοήθεια να εντοπιστεί το αεροσκάφος στο Χ. «Οι ομάδες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης εξακολουθούν να προσπαθούν να εντοπίσουν το F-35», ανέφερε. «Ζητείται από το κοινό να συνεργαστεί με στρατιωτικές και πολιτικές αρχές καθώς η προσπάθεια συνεχίζεται». Ενθάρρυνε όποιον έχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις ομάδες ανάκτησης να επικοινωνήσουν με το επιχειρησιακό της κέντρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα