ΑΘΗΝΑ
22:02
|
03.05.2024
Η μεταναστευτική κρίση στη Λαμπεντούζα δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη. Η κυβέρνηση Μελόνι, όμως, κτίζει, ριψοκίνδυνα, πολιτική καριέρα.
Αφρικανοί μετανάστες στη Λαμπεντούζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία εντεινόμενη «παλίρροια» μεταναστευτικών ροών αντιμετωπίζει, όσο περνούν οι μέρες, η Ιταλία, με το μικρό νησάκι στα νότια σύνορα της χώρας, την Λαμπεντούζα να σηκώνει το δυσβάσταχτο καθήκον διαχείρισης χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων που καταφθάνουν κυρίως από αφρικανικές χώρες, κατακλύζοντας τις ιταλικές ακτές.

Μόνον μέσα στο τελευταίο 24ωρο, κατέφθασαν στη Λαμπεντούζα πάνω από 20 πλοιάρια φορτωμένα με πάνω από 18.000 Αφρικανούς μετανάστες, τη στιγμή που όλος ο πληθυσμός του νησιού δεν ξεπερνά τους 6.000 κατοίκους.

Πάνω σε αυτή την (δύσκολα διαχειρίσιμη) κατάσταση η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι «κτίζει» την πολιτική της καριέρα παίζοντάς την παράλληλα «κορώνα-γράμματα» μπροστά σε μία πιθανή κοινωνική έκρηξη που ενθαρρύνουν οι αυταρχικές πολιτικές και οι πολυετείς πολιτικο-οικονομικές επεμβάσεις της Ιταλίας και άλλων δυτικών χωρών σε βάρος αφρικανικών χωρών, προς όφελος συγκεκριμένων πού ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.

Το ίδιο διάστημα, η κυβέρνηση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σηκώνει τα χέρια ψηλά και αρνείται να μοιραστεί το βάρος της διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης που βιώνει το τελευταίο διάστημα η Ιταλία, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να δεχθεί παράτυπους μετανάστες στο έδαφός της.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν, πρόσφερε σήμερα μόνον τις καλές σχέσεις του Παρισιού με ορισμένες αφρικανικές χώρες προκειμένου να βοηθήσει, όπως είπε, στις απελάσεις και τον επαναπατρισμό παράτυπων Αφρικανών μεταναστών που δε δικαιούνται να πάρουν άσυλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα