ΑΘΗΝΑ
23:59
|
05.05.2024
Στο στόχαστρο του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά βρέθηκαν οι φιλόλογοι κ. Καββαδίας και κ. Χατζηανδρέου.
Πιερρακάκης-Κεραμέως
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά το «τελευταίο επεισόδιο» με τη δίωξη πλήθους εκπαιδευτικών με τη λήξη τη σχολικής χρονιάς, ξεκίνησε ακόμα ένας κύκλος διώξεων με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά βρέθηκαν οι φιλόλογοι Γιώργος Καββαδίας και Νεκτάριος Χατζηανδρέου, που παραπέμπονται για πολλοστή φορά στο Πειθαρχικό γιατί «τόλμησαν» να σχολιάσουν σε κείμενά τους την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Για τι κατηγορείται ο εκπαιδευτικός Γ. Καββαδίας, σύμφωνα με το «κατηγορητήριο» του ΔΙΔΕ Πειραιά, με τις υπογραμμίσεις δικές του: «Κυριάκος Πιερρακάκης: Συνεχίζουμε στον δρόμο της Κεραμέως βάζοντας ταφόπλακα στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. (…) Πίσω από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του νέου υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη κρύβεται η σκληρή πολιτική παραπέρα συρρίκνωσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικής εκπαίδευσης. (…). Με την αξιολόγηση, τους μειωμένους διορισμούς και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με αναπληρωτές και ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς τα σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα διερχομένων, χωρίς σταθερό προσωπικό, που πλημμυρίζουν από τον τοξικό ανταγωνισμό, τον χαφιεδισμό και την τρομοκρατία. (…) Με την πολιτική τους ενισχύουν την αναπαραγωγή του φαύλου κύκλου της ενδοσχολικής βίας και αναπαράγονται σε καθημερινή βάση άγρια επεισόδια μεταξύ μαθητών, αλλά και μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. (…) Αυτό σημαίνει για τους γονείς ότι το παιδί τους να μην μπορεί να φοιτήσει στο σχολείο της γειτονιάς του και να βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου ανεύρεσης σχολείου. Ο ανταγωνισμός για ένα “πρότυπο” σχολείο σημαίνει ότι τα υπόλοιπα να παραμένουν απαξιωμένα, με ελλιπή χρηματοδότηση, με ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευτικούς».

Από πότε οι απόψεις και η κριτική συνιστούν ποινικό αδίκημα και θεωρούνται «κακόβουλη κριτική στις πράξεις της προϊσταμένης αρχής»; Από πού και ώς πού η κριτική στην εκπαιδευτική πολιτική, όπως για «ελλιπή χρηματοδότηση, με ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευτικούς» κ.ά., αποτελεί «απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» κατά του υπουργού Παιδείας; Βαδίζουμε σε άλλες εποχές;

Η περίπτωση του Νεκτάριου Χατζηανδρέου

Ο φιλόλογος Νεκτάριος Χατζηανδρέου, που υπηρετεί σε σχολείο του Πειραιά, σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου του είχε σχολιάσει την εγκύκλιο του τότε γ.γ. του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων! Μία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία, ο εκπαιδευτικός ειδοποιήθηκε από το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ότι πρόκειται να περάσει Πειθαρχικό. Ο διευθυντής της ΔΙΔΕ Πειραιά τον κατηγόρησε για «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη συμπεριφορά» και του χρέωσε… «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής», προχωρώντας στη δίωξή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα