ΑΘΗΝΑ
03:06
|
03.05.2024
17 Αμερικανοί στρατιώτες ανακρίνονται για διακίνηση συνθετικής κάνναβης μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αμερικανικού στρατού.
Μαριχουάνα «στοπ» στις βάσεις του Αμερικανικού στρατού στη Νότια Κορέα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ερευνά 17 αμερικανούς στρατιώτες και άλλα πέντε άτομα που φέρονται να διακινούσαν ή να χρησιμοποιούσαν συνθετική μαριχουάνα μέσω στρατιωτικού ταχυδρομείου.

Έχουν γίνει επιδρομές σε τουλάχιστον δύο βάσεις του αμερικανικού στρατού τον Μάιο, συμπεριλαμβανομένου του Στρατοπέδου Χάμφρεϊς, της μεγαλύτερης υπερπόντιας βάσης του. Ένας Φιλιππινέζος και ένας Νοτιοκορεάτης συνελήφθησαν, ενώ οι εισαγγελείς εξετάζουν τις υποθέσεις και στους 22 υπόπτους.

Μια πληροφορία από το τμήμα επιβολής του αμερικανικού στρατού είχε πυροδοτήσει μια τετράμηνη έρευνα από τις κορεατικές αρχές.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εφόδους των τελευταίων ετών που αφορούσε Αμερικανούς στρατιώτες, ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον Cha Min-seok, ανώτερο ντετέκτιβ στη Νότια Κορέα.

Σε κοινές επιδρομές της αστυνομίας της Νότιας Κορέας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αμερικανικού Στρατού βρέθηκαν 77 γραμμάρια συνθετικής κάνναβης, περισσότερα από 4 κιλά «ανάμεικτα υγρά» που χρησιμοποιούνται για άτμισμα και συνολικά 12.850 δολάρια σε μετρητά στα σπίτια των 22 υπόπτων.

Κατηγορούνται για λαθρεμπόριο συνθετικής μαριχουάνας -γνωστής με τα ονόματα K2 και Spice- στη χώρα μέσω της ταχυδρομικής υπηρεσίας του αμερικανικού στρατού.

Επτά από αυτούς, μεταξύ των οποίων πέντε στρατιώτες, φέρεται να συμμετείχαν στην πώληση των ναρκωτικών, 12 ήταν χρήστες και τρεις ενήργησαν ως μεσάζοντες. Η σύζυγος ενός στρατιώτη και η αρραβωνιαστικιά ενός άλλου στρατιώτη εμπλέκονται επίσης, είπε η αστυνομία.

Οι 17 στρατιώτες σταθμεύουν αυτή τη στιγμή στο στρατόπεδο Χάμφρεϊς, περίπου 48 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σεούλ, και στο στρατόπεδο Κέισι, ένα φυλάκιο του στρατού περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Σεούλ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Φέρεται ότι διένειμαν τα ναρκωτικά στις βάσεις ενώ επικοινωνούσαν μέσω Snapchat.

Οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και η Κορέα δήλωσαν την Τετάρτη ότι γνώριζαν για την έρευνα. Κανένας στρατιώτης δεν βρίσκεται επί του παρόντος υπό περιορισμό ή υπό κράτηση σε σχέση με αυτό, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η συνθετική μαριχουάνα παρασκευάζεται για να μιμείται την THC, το κύριο ψυχοδραστικό συστατικό της μαριχουάνας.

Ενώ έχει παρόμοια αποτελέσματα με την κάνναβη, είναι συνήθως πιο ισχυρή και έχει αναφερθεί ότι προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων οξέων ψυχωτικών επεισοδίων, παρανοϊκών παραληρημάτων και έντονης διέγερσης.

Είναι δύσκολο να εντοπιστεί επειδή χρησιμοποιείται συχνά σε υγρή μορφή σε νόμιμες συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου, είπε η αστυνομία.

Στη Νότια Κορέα, όσοι καταδικάζονται για διακίνηση μαριχουάνας αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από πέντε χρόνια έως ισόβια. Η κατοχή ναρκωτικών επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών ή πρόστιμο περίπου 50 εκατομμυρίων γουόν (34.980 ευρώ).

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα