ΑΘΗΝΑ
17:41
|
04.05.2024
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα πρέπει να επαναλάβουν το συντομότερο δυνατόν τη συνάντησή τους.
Από τις συνομιλίες στο Γέβλαχ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δίχως συγκεκριμένη συμφωνία ολοκληρώθηκαν απόψε οι συνομιλίες ανάμεσα σε Αζέρους αξιωματούχους και εκπροσώπους των Αρμενίων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στην πόλη Γέβλαχ.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο εκπρόσωπος του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε πως δεν γίνεται να περιμένει κανείς πως μπορούν να λυθούν σε μία συνάντηση όλα τα προβλήματα ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και τους Αρμένιους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Νωρίτερα Αζέρος σύμβουλος  ασφαλείας είχε δηλώσει πως η αρμενική ηγεσία του Ναγκόρνο Καραμπάχ συμφώνησε κατάπαυση του πυρός δίχως να γίνουν γνωστές κρίσιμες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το έτερο ρωσικό πρακτορείο TASS στη συνάντηση οι Αζέροι αξιωματούχοι παρουσίασαν σχέδια επανένταξης στην αντιπροσωπεία των Αρμενίων και πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα πρέπει να ξανασυναντηθούν σύντομα εκ νέου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης στο Γέβλαχ αναφέρεται πως οι συνομιλίες έγιναν «σε εποικοδομητική και θετική ατμόσφαιρα για θέματα όπως η επανένταξη του αρμενικού πληθυσμού του Καραμπάχ, η αποκατάσταση των υποδομών και των υπηρεσιών σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους του Αζερμπαϊτζάν».

Ο Νταβίντ Μπαμπαγιάν, σύμβουλος του Σαμβέλ Σαχραμανιάν, προέδρου της «Δημοκρατίας του Αρτσάχ» (Ναγκόρνο Καραμπάχ), δήλωσε στο Reuters πως οι Αρμένιοι του θύλακα  ένιωσαν εγκαταλειμμένοι από τη Ρωσία, τη Δύση και την Αρμενία. Όπως τόνισε, πολλά σημαντικά θέματα παραμένουν ακόμη ανεπίλυτα με το Αζερμπαϊτζάν.«Πρέπει να συνομιλήσουμε για πολλά ερωτήματα και θέματα. Δεν έχει υπάρξει ακόμη τελική συμφωνία» είπε ο Μπαμπαγιάν.

Βάσει της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός, το περίγραμμα της οποίας παρουσιάστηκε την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, από το Αζερμπαϊτζάν και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι αρμενικές δυνάμεις θα πρέπει να διαλυθούν και να αφοπλιστούν.

Απαντώντας σε ερώτηση για την παράδοση των όπλων, ο Μπαμπαγιάν είπε πως ο λαός του δεν μπορεί να αφεθεί να πεθάνει και πως ως εκ τούτου θα χρειαστούν πρώτα «εγγυήσεις ασφαλείας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα