ΑΘΗΝΑ
04:50
|
08.12.2023
Στις σορούς βρέθηκαν εμφυτεύματα από κάδμιο και όσμιο. Το τελευταίο είναι από τα πιο σπάνια ορυκτά που βρίσκει κανείς στον φλοιό του πλανήτη μας.
Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν οι δύο μούμιες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα καταλήγουν οι νέες μελέτες των επιστημόνων πάνω στις «μούμιες» δύο πλασμάτων που φέρουν «εξωγήινα χαρακτηριστικά» και είχαν μείνει χιλιάδες χρόνια σε σπηλαιώδες ορυχείο στο Περού ώσπου μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο Μεξικό.

Σε γενικές γραμμές ο Δρ. Χοσέ ντε Χεσούς Ζάλσε Μπενίτες, που είναι διευθυντής του μεξικάνικου Ινστιτούτου Ερευνών Επιστημών Υγείας, δήλωσε πως μετά από ακτινογραφίες που έγιναν στις δύο μούμιες διαπιστώθηκε πως οι σκελετοί δεν ήταν συναρμολογημένοι αλλά «ενιαίοι» και πως τα κρανία δεν είχαν ενδείξεις παραποίησης ώστε να πάρουν ένα μάλλον αλλόκοτο σχήμα. Επιβεβαίωσαν επίσης πως στο ένα από τα δύο σώματα εντοπίστηκαν μεγάλοι σβώλοι που έμοιαζαν σαν αυγά, υποδηλώνοντας πως ήταν θηλυκό.

Τρία αυγά εντοπίστηκαν στο εσωτερικό της μίας από τις δύο μούμιες

Επίσης ανακοινώθηκε πως κάθε μούμια είχε τρία δάχτυλα σε κάθε ένα από τα δύο άνω άκρα, πως το μακρύ κρανίο και ο αναδιπλούμενος λαιμός θύμιζαν «τυπικά χαρακτηριστικά πτηνών» και τόνισαν πως κανένα εκ των δύο δεν έφερε δόντια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν άλλα δύο στοιχεία: Στις σορούς βρέθηκαν εμφυτεύματα από κάδμιο και όσμιο, με το τελευταίο να είναι ένα από τα πιο σπάνια και πιο ακριβά ορυκτά που βρίσκει κανείς στον φλοιό του πλανήτη μας.

Ο Δρ. Μπενίτες ξεκαθάρισε πως έγιναν και εξετάσεις DNA διαβεβαιώνοντας πως αυτό δεν σχετίζεται «με τίποτε γνωστό» ως σήμερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγωνία στη Συρία ενόψει ανάσχεσης βοήθειας σε τρόφιμα

Διάσωση μεταναστών ανοικτά της Γαύδου

Ιερουσαλήμ: Ακροδεξιοί και αστυνομικοί πιάστηκαν στα χέρια

Σφυροκοπούν βόρεια και νότια Γάζα-Επιθέσεις στη Δυτική Όχθη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα