ΑΘΗΝΑ
14:19
|
03.05.2024
Ο γερουσιαστής απορρίπτει τις κατηγορίες κατηγορώντας τις εισαγγελικές αρχές για «προφανή υπερβολή» και για «παραποίηση» της κανονικής εργασίας που κάνει ένα γραφείο γερουσιαστή,
Ρόμπερτ Μενέντες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναλυτικές πληροφορίες για το βαρύ κατηγορητήριο έναντι του Αμερικανού γερουσιαστή και προεδρεύοντα της Επιτροπής Ξένων Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντες και της συζύγου του, Ναντίν, έδωσαν απόψε οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές.

Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν το ζεύγος Μενέντες καθώς και τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ για παραβάσεις του νόμου περί δωροδοκιών.

Ειδικότερα ο 69χρονος γερουσιαστής και η 57χρονη σύζυγός του κατηγορούνται για συνωμοσία διάπραξης δωροδοκίας, συνωμοσία για διάπραξη απάτης και συνωμοσία για εκβίαση.

Δύο από τις ράβδους χρυσού που βρέθηκαν στο σπίτι του ζεύγους Μενέντες

Οι δύο τους κατηγορούνται πως πήραν από το 2018 ως το 2022 χρήματα από τρεις Αιγύπτιους επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις γνωριμίες του στο Καπιτώλιο και να προωθήσουν τα συμφέροντα των τελευταίων.

Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του ζεύγους Μενέντες όπου βρέθηκαν ράβδοι χρυσού συνολικής αξίας 100.000 δολαρίων, 480.000 σε μετρητά, ενώ μεταξύ των δώρων που κατηγορούνται πως έλαβαν είναι ένα πολυτελές αυτοκίνητο και δόσεις στεγαστικού δανείου. Στη συνέχεια πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του ζεύγους που οι αρχές θεωρούν πως μπορεί να είναι προϊόντα δωροδοκίας και καλούνται να εμφανιστούν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους στις 27 τρέχοντος μηνός, όχι μόνον οι δυο τους, αλλά και οι τρεις επιχειρηματίες από το Νιου Τζέρσεϊ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μενέντες κατηγορείται για δωροδοκία. Στα μέσα της περασμένης δεκαετίας είχε γίνει κακοδικία και οι όποιες κατηγορίες περί δωροδοκίας από πάμπλουτο οφθαλμίατρο δεν αποδείχθηκαν στο δικαστήριο.

Πώς αντέδρασε ο Μενέντες

Η πρώτη δήλωση που έκανε ο Αμερικανός γερουσιαστής αποδοκιμάζει έντονα τη στάση των εισαγγελικών αρχών κάνοντας λόγο για «προφανή υπερβολή»  και για «παραποίηση» της κανονικής εργασίας που κάνει ένα γραφείο Γερουσιαστή, επισημαίνοντας πως εκτός από τους «ψευδείς ισχυρισμούς» σε βάρος του εκτόξευσαν ανάλογες κατηγορίες και για τη σύζυγό του ακόμη και για φιλίες που είχε η ίδια πριν καν γνωριστούν.

«Με έχουν κατηγορήσει ψευδώς στο παρελθόν επειδή αρνήθηκα να υποχωρήσω στις υπάρχουσες δυνάμεις έτσι ώστε και οι πολίτες του Νιου Τζέρσεϊ να μπορέσουν να δουν μέσα από τα ψεύδη και να αναγνωρίσουν ότι ήμουν αθώος» προσθέτει.

Εκφράζει τέλος την πεποίθηση πως το ζήτημα «θα επιλυθεί επιτυχώς μόλις παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία και οι συμπολίτες μου στο Νιου Τζέρσει θα διαπιστώσουν αυτό ακριβώς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από δύο μηχανές

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα