ΑΘΗΝΑ
14:19
|
27.04.2024
Ο Τριντό κατηγόρησε τη Ρωσία για παραπληροφόρηση, μετά το σκάνδαλο του χειροκροτήματος από την καναδική βουλή σε Ουκρανό ναζιστή.
Ο Ίλον Μασκ απαντά μέσω του X στον Τριντο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ίλον Μασκ αμφισβήτησε την αλήθεια ενός σχολίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, ο οποίος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εμπλέκεται σε «προπαγάνδα και παραπληροφόρηση».

Συγκεκριμένα, ο Καναδός Τριντό δήλωσε, ότι είναι σημαντικό να «απωθηθεί η ρωσική προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση» τονίζοντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επωφεληθεί από το σκάνδαλο γύρω από το χειροκρότημα που δόθηκε σε έναν ηλικιωμένο Ουκρανο-Καναδό βετεράνο των Ναζί Waffen SS από τον Καναδούς στο κοινοβούλιο στην Οτάβα την Παρασκευή (22/9).

Απαντώντας στο βίντεο του Τριντό στην πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), ο Μασκ έγραψε: «Δεν θα ήθελα να τους συνταράξω, αλλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην είναι όλα ρωσική παραπληροφόρηση».

Νωρίτερα, το Associated Press δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν τη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά να χειροκροτεί στις 22 Σεπτεμβρίου τον Γιάροσλαβ Χούνκα, έναν 98χρονο Ουκρανό μετανάστη που είχε πολεμήσει κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα ουκρανικό τμήμα εθελοντών στους Waffen SS, την ένοπλη πτέρυγα του Γερμανικού Ναζιστικού Κόμματος. 

Ωστόσο, στις λεζάντες των φωτογραφιών του AP δεν προσδιορίστηκε η ναζιστική σύνδεση του Χούνκα, αναφέροντας απλώς: «Ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αναγνωρίζουν τον Γιάροσλαβ Χούνκα, ο οποίος ήταν παρών και πολέμησε με την Πρώτη Ουκρανική Μεραρχία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πριν μεταναστεύσει αργότερα στον Καναδά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα