ΑΘΗΝΑ
05:26
|
28.04.2024
Ο Άνον Νάμπα είχε υποκινήσει αντιβασιλικές διαδηλώσεις ενώ είχε μιλήσει για μεταρρυθμίσεις στο καθεστώς της βασιλείας στην Ταϊλάνδη.
Ο ακτιβιστής Άνον Νάμπα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στην Ταϊλάνδη καταδίκασε τον ακτιβιστή και δικηγόρο Άνον Νάμπα για τέσσερα χρόνια, αφότου απηύθυνε έκκληση που θεωρήθηκε ταμπού για μεταρρύθμιση στο καθεστώς της βασιλείας στη χώρα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων πριν από τρία χρόνια.

Την Τρίτη, το Ποινικό Δικαστήριο της Μπανγκόκ επέβαλε επίσης πρόστιμο 20.000 μπατ Ταϊλάνδης (520,55 ευρώ) στην Άνον Νάμπα για παράβαση ενός έκτακτου διατάγματος που ίσχυε εκείνη την εποχή.

Ο δικηγόρος του Άνον Νάμπα είπε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Οι κατηγορίες προέρχονται από μια διαμαρτυρία τον Οκτώβριο του 2020, όταν ο Άνον Νάμπα ζήτησε επίσης την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Πραγιούθ Τσαν-ότσα και ένα νέο σύνταγμα, καθώς οδήγησε χιλιάδες διαδηλωτές κυρίως νέους ανθρώπους προς το κυβερνητικό σπίτι όπου η αστυνομία χρησιμοποίησε τελικά βία για να διαλύσει τη διαδήλωση. .

Ο Άνον Νάμπα είχε δηλώσει προηγουμένως ότι γνώριζε ότι η άνευ προηγουμένου κλήση ήταν πιθανό να τον οδηγήσει στη σύλληψή του σε μια χώρα που διατηρεί αυστηρούς νόμους για την προσβολή της βασιλείας, γνωστή ως lese-majeste.

Οι νόμοι προστατεύουν τον βασιλιά Μάχα Βαγιραλονγκόρν και την οικογένειά του από την κριτική.

Ο βασιλιάς έκανε μια σπάνια βόλτα στην Μπανγκόκ τον μήνα μετά τις διαδηλώσεις, αποκαλώντας την Ταϊλάνδη χώρα του συμβιβασμού.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα