ΑΘΗΝΑ
23:46
|
03.05.2024
Νέα καταγγελία για φοροδιαφυγή ύψους 6,6 εκατ. ευρώ τα οποία χρωστάει η Κολομβιανή ποπ σταρ, ενώ εκκρεμεί προηγούμενη παρόμοια καταγγελία.
Πάλι προβλήματα με την εφορία έχει η Σακίρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Ισπανός εισαγγελέας κατέθεσε δεύτερη φορολογική καταγγελία εναντίον της Κολομβιανής τραγουδίστριας Σακίρα, κατηγορώντας την για εξαπάτηση του κράτους ύψους 6,6 εκατομμυρίων ευρώ το 2018, σύμφωνα με αίτημα στο ανακριτικό δικαστήριο που είδε το φως τη δημοσιότητας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η βασίλισσα της Λάτιν Ποπ, Σακίρα, αντιμετωπίζει καταγγελίες για φοροδιαφυγή. Τον προηγούμενο Νοέμβριο παραπέμφθηκε σε δίκη σε δικαστήριο της Βαρκελώνης για μια υπόθεση στην οποία κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε φόρο 14,5 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2012-14, για την οποία θα μπορούσε να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και οκτώ ετών.

Στη νέα υπόθεση, ο εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι το 2018, η Σακίρα δεν δήλωσε κέρδη 12,0 εκατομμυρίων ευρώ από προκαταβολή για την παγκόσμια περιοδεία της, μεταξύ άλλων.

Εκείνη την εποχή, ήταν σε σχέση με το αστέρι του ποδοσφαίρου της FC Barcelona, Ζεράρ Πικέ και ζούσε στην πόλη με τα δύο παιδιά τους.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι κατοικούσε στην Ισπανία και γι’ αυτό ήταν υποχρεωμένη να φορολογήσει όλα τα παγκόσμια έσοδά της εκεί, ανεξάρτητα από το πού κέρδιζε. Αντίθετα, λένε, έστειλε τα χρήματα σε «εταιρίες που εδρεύουν σε χώρες με χαμηλή φορολογία και υψηλή αδιαφάνεια».

Η 46χρονη Σακίρα, που έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, κατηγορείται ότι δεν πλήρωσε φόρο εισοδήματος 5,4 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι χρωστάει 6,0 εκατ. αφού ληφθούν υπόψη δεδουλευμένοι τόκοι αλλά και εθελοντικές πληρωμές.

Κατηγορείται επίσης για εξαπάτηση του δημοσίου φόρου περιουσίας αξίας 773.600 ευρώ, με αποτέλεσμα να χρωστάει 625.190 ευρώ.

Η νομική ομάδα της Σακίρα είπε ότι δεν είχε λάβει καμία ειδοποίηση για τη νέα υπόθεση στο Μαϊάμι, όπου βρίσκεται τώρα.

Η τραγουδίστρια απέρριψε μια συμφωνία με τους εισαγγελείς στην υπόθεση 2012-14, λέγοντας ότι ήταν σίγουρη ότι είχε συμπεριφερθεί σωστά και με διαφάνεια από την αρχή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα