ΑΘΗΝΑ
17:16
|
03.03.2024
Τα κεντρικά γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης, που ονομάζεται «Artgemeinschaft» όπως και 26 σπίτια μελών της, ερευνήθηκαν από την αστυνομία.
Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια των μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε δεκάδες τοποθεσίες σε όλη τη χώρα την Τετάρτη, αφού η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ απαγόρευσε μια ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα που κατηγορείται για διάδοση της ναζιστικής ιδεολογίας.

Τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης, που ονομάζεται «Artgemeinschaft», καθώς και 26 σπίτια που ανήκαν σε 39 μέλη της οργάνωσης, ερευνήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε 12 πολιτείες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

«Αυτό είναι άλλο ένα σκληρό χτύπημα κατά του δεξιού εξτρεμισμού και κατά των διανοουμένων εμπρηστών που συνεχίζουν να διαδίδουν τις ναζιστικές ιδεολογίες μέχρι σήμερα», είπε η Φέιζερ

«Αυτή η δεξιά εξτρεμιστική ομάδα προσπάθησε να εγείρει νέους εχθρούς του συντάγματος με την αποκρουστική κατήχηση των παιδιών και των νέων», πρόσθεσε.

Οι γερμανικές αρχές απαγόρευσαν αυτόν τον μήνα μια άλλη νεοναζιστική ομάδα, τη “Hammerskins Deutschland” με ρίζες στις Ηνωμένες Πολιτείες και έκαναν έφοδο σε σπίτια 28 μελών μετά από έρευνα που διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο σε συνεργασία με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό έλεγχο η φωτιά σε Σκήτη του Αγίου Όρους

Μπουρκίνα Φάσο: 170 νεκροί σε «εκτελέσεις» χωριών

Σουδάν: Η σουδανική ανθρωπιστική κρίση επισκιάστηκε από τη σύγκρουση στη Γάζα

Ιδρυτική Συνδιάσκεψη Νέας Αριστεράς: Να βγούμε με το κεφάλι ψηλά από τη μάχη των ευρωεκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα