ΑΘΗΝΑ
04:56
|
05.05.2024
Στις ταράτσες για να σωθούν σπεύδουν, μέσα στο σκοτάδι, κάτοικοι του Βόλου. Απαγόρευση κυκλοφορίας από την αστυνομία. Κλειστά αύριο και μεθαύριο τα σχολεία.
Πλημμυρισμένο το κέντρο του Βόλου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολύ δύσκολο αυτό το βράδυ για χιλιάδες κατοίκους του Βόλου καθώς μεγάλο μέρος της πόλης πλημμύρισε ξανά, αυτή τη φορά, στη διάρκεια των καταιγίδων του κύματος κακοκαιρίας Elias.

Κάμερα που έχει στηθεί στο κέντρο της πόλης καταγράφει σε απευθείας μετάδοση τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις, τα αστραπόβροντα και τα νερά που έχουν καλύψει μεγάλο μέρος της περιοχής.

Χιλιάδες κάτοικοι του Βόλου αγωνιούν καθώς πολλές περιοχές της πόλης έχουν πλημμυρίσει με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να ανεβαίνουν στις ταράτσες για να σωθούν ή καλούν την Πυροσβεστική να τους βοηθήσει να απεγκλωβιστούν από σπίτια και αυτοκίνητα.

Τα χειρότερα γνωστά προβλήματα προς το παρόν καταγράφονται στην οδό Βουλγαροκτόνου της πόλης του Βόλου, καθώς το νερό εκεί έχει ανέβει πολλά κυβικά εκατοστά, με αποτέλεσμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής να σπεύδουν να προσεγγίσουν σπίτια ώστε να απεγκλωβίσουν και να απομακρύνουν όποιους το έχουν ανάγκη.

Η ποσότητα νερού σχεδόν σε όλους τους δρόμους της πόλης είναι τέτοια που είναι αδύνατον να μετακινηθεί κανείς είτε με τα πόδια, είτε με αυτοκίνητο.

Δραματική κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου

Από τη βραδινή πλημμύρα δεν γλίτωσε ούτε το Νοσοκομείου του Βόλου, στο οποίο από νωρίτερα απόψε το νερό ξεπερνά το ύψος του υπογείου.

Ο Κραυσίδωνας, που είναι ο μεγαλύτερος χείμαρρος που διατρέχει αποκλειστικά το εσωτερικό του Βόλου με μήκος 12 χλμ., παρασύρει στο διάβα του ό,τι βρει, προκαλώντας προβλήματα και σε διμελές τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ,  (που απαρτίζουν η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου και ένας οπερατέρ) όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν εγκλωβίστηκε στα ορμητικά νερά του με αποτέλεσμα να ζητήσουν βοήθεια από το 199.

Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς έχει δεχθεί η Πυροσβεστική από την Αγριά και Αλυκές με τα νερά να έχουν φτάσει τους 80 πόντους.

Το κέντρο του Βόλου είναι πλημμυρισμένο και αδιάβατο…

Η κατάσταση εξηγεί γιατί νωρίτερα απόψε η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών όσο εξελίσσεται η κακοκαιρία.

Τα κινητά τηλέφωνα χιλιάδων κατοίκων της περιοχής «βομβαρδίστηκαν» με νέο μήνυμα του 112 που τους κοινοποίησε την απόφαση της αστυνομίας για απαγόρευση της κυκλοφορίας, λόγω «εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Το ρεύμα έχει κοπεί εδώ και ώρες σε πολλές περιοχές, ενώ εργοστάσια έχουν πλημμυρίσει και στη Βιομηχανική Περιοχή της πόλης.

Μήνυμα εκκένωσης και στο Δήμο Παλαμά

Στο μεταξύ λίγο πριν τις 10.00 απόψε στάλθηκε μήνυμα εκκένωσης και στους κατοίκους του οικισμού Αμπελώνα του Δήμου Παλαμά με την υπόδειξη να απομακρυνθούν προς την πλευρά της Ιτέας, λόγω πλημμύρων.

Κλειστά τα σχολεία ως και την Παρασκευή

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως τα μαθήματα, «δύναται να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Νομού».

Άσχημη είναι από νωρίς σήμερα η κατάσταση και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, με πρώτη τη Βόρεια Εύβοια, χωριά της Λάρισας και παραποτάμιες περιοχές του Σπερχειού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα