ΑΘΗΝΑ
15:45
|
03.05.2024
Ο υπουργός Περιβάλλοντος παραδέχθηκε ότι η αδειοδότηση των ανεμογεννητριών δόθηκε μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου.
Υπουργός Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διγλωσσία στην κυβέρνηση για τα αιολικά πάρκα στον Έβρο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, παραδέχθηκε ότι η αδειοδότηση των ανεμογεννητριών στα καμένα στον Έβρο δόθηκε μετά τις πυρκαγιές, παρά τις προηγούμενες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

«Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί στις 9/8 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. Γεγονός, που αποτυπώθηκε στη σχετική Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) στις 20.9.2023», αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοινώνοντας την αναστολή «μέχρι κι ένα έτος» για τις ανεμογεννήτριες στα καμένα του Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε καταγγείλει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, λιγότερο από ένα μήνα από τις καταστροφικές πυρκαγιές η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης έδωσε άδεια για αιολικά εντός καμένης έκτασης στην περιοχή NATURA του Έβρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις καταγγελίες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, είπε πως «φαντάζομαι ότι η συγκεκριμένη αδειοδότηση, ενώ υπήρχε αρνητική γνωμοδότηση, δόθηκε πριν τις πυρκαγιές στον Έβρο», κάτι που όμως διαψεύδεται τόσο από την παραπάνω ανακοίνωση του το υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόσο από τα σχετικά έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», σύμφωνα με τα οποία η αδειοδότηση δόθηκε μετά τις πυρκαγιές στον Έβρο και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα